Προβλήματα έφερε στους δρόμους ο πρόσφατος χιονιάς στην Τουρκία όπου το ύψος του χιονιού ξεπέρασε και τα 70 εκατοστά, με αποτέλεσμα δεκάδες οδηγοί να αναγκαστούν να παρατήσουν τα αυτοκίνητά τους στις εθνικές οδούς, αφου η κίνηση ήταν αδύνατη ακόμα και με αλυσίδες.
Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε και στην Ιορδανία με αποτέλεσμα το Αμάν να κυρηχθεί σε κατάσταση συναγερμού.
Την ίδια ώρα δριμυ ψύχος πλήτει τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα οι καταρράκτες του Νιαγάρα να παγώσουν δίνοντας στους επισκέπτες ένα σπάνιο και συνάμα πανέμορφο θέαμα. Ενώ σε διάφορα σημεία που υπήρχε νερό έχουν δημιουργηθεί “εργα τέχνης” απο τον πάγο. Στο Σικάγο σημειώθηκαν -22 βαθμοί Κελσίου, ένα ρεκόρ που κρατούσε απο το 1936 στην περιοχή, και πλέον καταρρίφθηκε. Ενώ στον Καναδά ένα 3χρονο αγοράκι που ξέφυγε απο τους γονείς πέθανε απο το πολικό ψύχος αφου είχε βγει σχεδόν γυμνό στο δρόμο ενώ η θερμοκρασία ήταν στους -30 βαθμούς.
Τέλος στην Αυστραλία δίδυμοι κυκλώνες σαρώνουν τα βόρεια και ανατολικά τμήματα, με ανέμους που φτάνουν τα 230Κm/h και έχουν φέρει τεράστιες καταστροφές σε δρόμους και σπίτια απο πεσμένα δέντρα και κολώνες ηλεκτροδότησης.