Επιμένει και το επόμενο 7ήμερο η ατμοσφαιρική κυκλοφορία σε παρόμοιο μοτίβο πάνω από την Ευρώπη.

Αρκετό κρύο στα βορειότερα τμήματα της ηπείρου (Σκανδιναβία Σκωτία, βορειοανατολική Ευρώπη, με χιονοπτώσεις κυρίως περιμετρικά των περιοχών αυτών (εντός διακεκομμένης μπλε γραμμής), ενώ στα ενδότερα (γαλάζια περιοχή) αναμένεται ψυχρός και ξηρός καιρός.

Αρκετά υγρός και ανεμώδης καιρός κατά διαστήματα στα δυτικά και κεντρικά τμήματα της Ευρώπης (πράσινη περιοχή), τα οποία θα επηρεάζονται από ένα αργά κινούμενο σύστημα χαμηλών πιέσεων. Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται κατά διαστήματα ισχυρές στις Άλπεις και ίσως τα Πυριναία όρη.

Για την κεντροανατολική Μεσόγειο αναμένουμε και πάλι τον θερμότερο καιρό με το νότιο ρεύμα να επικρατεί. Ως αποτέλεσμα ο καιρός θα παραμείνει αρκετά άστατος με βροχές, διαστήματα ηλιοφάνειας και επεισόδια μεταφοράς σκόνης από την Αφρική.

 

Να τονιστεί ότι η παρούσα εκτίμηση αποτελεί μία πιθανή εκδοχή της εξέλιξης του καιρού στην Ευρώπη και ο χάρτης απεικονίζει μία μέση εικόνα της κατάστασης.

 

Μπορείτε πάντα να ακολουθείτε την ομάδα μας στο facebook ΕΔΩ ώστε να ενημερώνεστε έγκυρα για τον καιρό αλλά και να μοιράζεστε τις καιρικές σας εμπειρίες.