Ποιοί είμαστε;

Ιωάννης Καθαρόπουλος

Γεννημένος το 1989 στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε στο Φυσικό του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) από όπου αποφοίτησε αριστούχος το 2014. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τον μεταπτυχιακο κύκλο σπουδών Μετεωρολογία, Κλιματολογία και Ατμοσφαιρικό Περιβάλλον στο ΑΠΘ και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στα Πανεπιστήμια Imperial College London και University of Reading. Σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτορας του ETH με θέμα την βελτιστοποίηση των μετεωρολογικών μοντέλων. Διαθέτει εξαιρετικές γνώσεις προγραμματισμού, υπολογιστικής φυσικής, και δυναμικής & συνοπτικής μετεωρολογίας. Στα πλαίσια των μεταπτυχιακών του σπουδών ασχολήθηκε ερευνητικά με την ανάλυση και επέκταση των δυνατοτήτων των σύγχρονων αριθμητικών μοντέλων στο επίπεδο της διάγνωσης/πρόγνωσης των μετεωρολογικών/κλιματικών συνθηκών σε εποχιακή κλίμακα. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του NorthMeteo.
Email: i.katharopoulos@northmeteo.gr

Σταύρος Κέππας

Γεννημένος το 1988 στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε Γεωλογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ολοκληρώνοντας επιτυχώς τον κύκλο Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τομέα Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, ειδικευόμενος στη δορυφορική μετεωρολογία. Στα πλαίσια των μεταπτυχιακών του σπουδών εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης του έργου “ΓΕΩΚΛΙΜΑ”, με αντικείμενο την ψηφιοποίηση κλιματικών δεδομένων για την Ελλάδα. Στη συνέχεια ανακηρύχθηκε διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο του Manchester, έχοντας ως αντικείμενο τα μετεωρολογικά ραντάρ και τη συσχέτιση παραμέτρων που αφορούν στη δομή των νεφών με επίγειες (in situ) παρατηρήσεις. Σήμερα εργάζεται ως ερευνητής στο εργαστήριο φυσικής της ατμόσφαιρας του τμήματος φυσικής του ΑΠΘ. Τα ερευνητικά πεδία του περιλαμβάνουν (α) τη δορυφορική μετεωρολογία, (β) τα μετεωρολογικά ραντάρ, (γ) τη συνοπτική μετεωρολογία. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του NorthMeteo.
Email: s.keppas@northmeteo.gr

Τηλ.: +30 6945561864

Κωνσταντίνος Οικονόμου

Γεννημένος το 1989 στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε Πληροφορική στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ακολουθώντας τους τομείς “Τεχνικός Δικτύων Υπολογιστών” και “Προγραμματισμός” και παρακολουθώντας αντίστοιχα επιμορφωτικά σεμινάρια. Είναι κάτοχος πιστοποιητικού προγράμματος κατάρτισης και πιστοποίησης γνώσεων Πληροφορικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Από την ολοκλήρωση των σπουδών του μέχρι σήμερα, ασχολείται με τον προγραμματισμό και τη δικτύωση Η/Υ. Παράλληλα, είναι σπουδαστής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Ασχολείται ερασιτεχνικά με την μετεωρολογία για τουλάχιστον 15 χρόνια. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του NorthMeteo.
Email: k.oikonomou@northmeteo.gr

Φίλιππος Κασάπης

Γεννήθηκε το 1999 στην Καβάλα με καταγωγή από την Νέα Ζίχνη Σερρών. Ξεκίνησε να σπουδάζει στο Φυσικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 2017. Ξεκίνησε να ασχολείται ερασιτεχνικά με την μετεωρολογία από πολύ μικρή ηλικία μέσω του meteokav.gr.

Απόστολος Τζενίδης

Γεννημένος το 1984 στη Θεσσαλονίκη, ολοκλήρωσε την σχολή εμποροπλοιάρχων έχοντας εκπαιδευτεί πάνω στις βασικές αρχές μετεωρολογίας και ανάγνωσης προγνωστικών χαρτών στη ναυσιπλοϊα. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη μετεωρολογία τα τελευταία 25 χρόνια. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του NorthMeteo.

Κωνσταντίνος Παπαχριστοδούλου

Γεννημένος το 1991 στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος) ειδικευόμενος στο τομέα της Παιδοψυχολογίας. Είναι κάτοχος πιστοποιητικού προγράμματος κατάρτισης και πιστοποίησης γνώσεων στην Ελληνική Γλωσσολογία, έχοντας συμμετάσχει σε αρκετές εργασίες που παρουσιάστηκαν σε διεθνή συνέδρια παιδοψυχολογίας και γλωσσολογίας. Με την ολοκλήρωση των σπουδών του, εργάστηκε σε φαρμακευτική εταιρεία ως ιατρικός επισκέπτης ενώ παράλληλα ακολουθεί μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Ασχολείται ερασιτεχνικά με την μετεωρολογία τα τελευταία 20 χρόνια. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του NorthMeteo.

Σταύρος Χριστόπουλος

Γεννημένος το 1980 στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη διοίκηση επιχειρήσεων (Μ.B.A. Executive) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με εξειδίκευση στο Financial Management. Σήμερα εργάζεται ως διοικητικό στέλεχος πολυεθνικής βιομηχανίας, ενώ παράλληλα ασχολείται ερασιτεχνικά με την μετεωρολογία πάνω από 15 χρόνια.
Email: s.christopoulos@northmeteo.gr

Αθανάσιος Καρανάσιος

Γεννημένος το 1988 στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής & Επικοινωνιών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη διοίκηση επιχειρήσεων (Μ.B.A. Executive) του University of Derby με εξειδίκευση στο HR Management. Αυτή την περίοδο εκπονεί Diploma πάνω στο Social Media Marketing. Σήμερα ειναι ιδιοκτήτης των Γραφείων Ευρέσεως Εργασίας Idea σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες και της ενημερωτικής ιστοσελίδας empisteutiko.gr . Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη μετεωρολογία με τη συμβολή του στο northmeteo.gr
Email: thanassisgr@yahoo.co.uk

Τηλ.: +30 694 4343571

Υπεύθυνοι διαχείρησης σελίδας

Αθανάσιος Καρανάσιος

Ιωάννης καθαρόπουλος

Σταύρος Κέππας

Σταύρος Χριστόπουλος

Υπεύθυνοι έκδοσης προγνώσεων

Ιωάννης Καθαρόπουλος

Κωνσταντίνος Οικονόμου

Σταύρος Κέππας

Φίλιππος Κασάπης

Υπεύθυνοι επικοινωνίας, προώθησης και διαχείρησης μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Αθανάσιος Καρανάσιος

Απόστολος Τζενίδης

Σταύρος Κέππας

Κωνσταντίνος Παπαχριστοδούλου

Εξωτερικός ανταποκριτής – Κυνηγός καταιγίδων

Κωνσταντίνος Παπαχριστοδούλου