Αρκετά αξιόλογες βροχές φαίνεται πως θα δεχθεί το σύνολο της δυτικής κεντρικής και νότιας χώρας απο το ΣΑΒΒΑΤΟ και μέχρι την Κ.ΔΕΥΤΕΡΑ , καθώς η διαταραχή για την οποία κάναμε λόγο απο προηγούμενο άρθρο, φαίνεται να εστιάζεται σε αυτές τις περιοχές. Ετσι, από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα, θα έχουμε κατά τόπους βροχερό σκηνικό με υψη βροχής αξιόλογα. Την Κ.Δευτέρα, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και θα σταματήσουν μέχρι το βράδυ. Οι ομπρέλες θα είναι απαραίτητες για το σύνολο των καρναβαλικών εκδηλώσεων, απο Πάτρα μέχρι και Τύρναβο αλλά και Κοζάνη. Σε καλύτερη μοίρα η βόρεια χώρα και κυρίως η κεντρική-ανατολική Μακεδονία οπου γενικά εδώ τα φαινόμενα θα έχουν τοπικό και ασθενή χαρακτήρα και θα πέσουν κυρίως το ΣΑΒΒΑΤΟ. Η ΚΥΡΙΑΚΗ θα κυλίσει με συννεφιά χωρίς φαινόμενα άξια αναφοράς ( πιθανό ψιχάλισμα-ασθενή βροχή ) ενώ η Κ.ΔΕΥΤΕΡΑ θα μας βρεί με ηλιόλουστο καιρό.

Στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Το ΣΑΒΒΑΤΟ θα κυλίσει με βροχερό και ψυχρό καιρό, με τα περισότερα φαινόμενα να σημειώνονται μεταξύ μεσημεριού-απογεύματος. Την ΚΥΡΙΑΚΗ οι βροχές σταματούν και γενικά ο καιρός θα κυλίσει με συννεφιά, χωρίς βέβαια να αποκλείεται κάποιο ψιχάλισμα άνευ σημασίας. Το ίδιο ισχύει και για την υπόλοιπη κεντρική και ανατολική Μακεδονία οπου γενικά οι εκδηλώσεις θα γίνουν χωρίς ομπρέλες. Την Κ.ΔΕΥΤΕΡΑ ο καιρός θα κυλίσει πολύ καλός με λιακάδα και ψυχρούλα ( γύρω στους 11-12 μέγιστες ) αλλά και ασθενείς ανέμους.

Στην ΑΤΤΙΚΗ τα νέα για το τριήμερο είναι μάλλον δυσάρεστα καθώς απο ΣΑΒΒΑΤΟ έως και Κ.ΔΕΥΤΕΡΑ ο καιρός θα καταστεί κατά διαστήματα βροχερός και γενικά η ομπρέλα θα είναι απαραίτητη. Υποχώρηση των βροχών προς το μεσημεράκι ΔΕΥΤΕΡΑΣ ( αν και αυτό ενδέχεται να αλλάξει καθώς είναι μακριά ακόμη). Η ψύχρα θα είναι έντονη στον νομό κυρίως την ΚΥΡΙΑΚΗ-ΔΕΥΤΕΡΑ με τις μέγιστες γύρω στους 14 βαθμούς.