Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός το επόμενο 48άωρο, ( ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ 10-11/10) σε όλη την χώρα, εκτός απο το νότιο Αιγαίο. Κύριο χαρακτηριστικό οι συννεφιές, οι οποίες κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια, θα δίνουν βροχές, κατά διαστήματα και κατά τόπους έντονες. Αυτή την φορά, το σύνολο των προγνωστικών μοντέλων θέλουν και την ανατολική Μακεδονία-Θράκη να δέχονται αξιόλογα ύψη βροχής. Απο πλευράς καταιγίδων, αυτές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα οπότε και εδώ θα έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα. Θα υπάρχουν πάντως και διαστήματα ηλιοφάνειας, όσο ποιο νότια βρίσκεστε. Ο ποιο συμπαγής καιρός θα παρατηρηθεί στην βόρεια χώρα.  Οι άνεμοι δεν θα προκαλέσουν προβλήματα, γενικά μέτριοι από νότιες διευθύνσεις, στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ, κυρίως κατά την διάρκεια των καταιγίδων. 

Απο την ΤΡΙΤΗ το βράδυ και απο τα δυτικά, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν και ο καιρός να βελτιώνεται σχεδόν σε όλα τα ανωτέρων τμήματα. Κάποιες μπόρες πάντως, θα επιμέινουν στα δυτικά μέχρι και το πρωί της Τετάρτης. Η θερμοκρασία, όπως είναι φυσικό, με τις βροχές και τις συννεφιές θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες. Οι ελάχιστες αντίθετα, θα σημειώσουν αισθητή άνοδο, κυρίως στα ηπειρωτικά εξ αιτίας της συννεφιάς και των νοτιάδων.

Στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ο καιρός θα καταστεί γενικά νεφελώδης με τοπικές βροχές, ενδεχομένως μάλιστα αξιόλογες κυρίως στα ανατολικά τμήματα του νομού. Το σκηνικό αυτό θα κρατήσει μέχρι και την ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ οπότε και οι συννεφιές θα αρχίσουν να σπάνε, δίνοντας την θέση τους σε μεγάλα ανοίγματα στον καιρό. Η υπόλοιπη εβδομάδα, παρότι θα κυλίσει γενικά με εναλαγές συννεφιάς και ηλιοφάνειας, δεν δείχνει να μας αφήνει άλλες βροχές. Μάλιστα προς το ΣΚ φαίνεται και άνοδος της θερμοκρασίας. Εξασθενημένοι γενικά οι άνεμοι, ένα ανατολικό ρεύμα την ΔΕΥΤΕΡΑ μόνο θα φυσάει γύρω στα 3 μποφόρ με 4. 

Στην ΑΤΤΙΚΗ, Η ΔΕΥΤΕΡΑ κυλάει με συννεφιές κατά περιόδους αυξημένες, γενικά νέφη υψηλών στρωμάτων. Προς το απόγευμα, αυτά ενδεχομένως να δώσουν πρόσκαιρη βροχή. Οι βροχές θα επισκευθούν τον νομό την ΤΡΙΤΗ, οπου μάλιστα εδω συγκεντρώνονται πολλές πιθανότητες για καταιγίδα και μέσα στην Αθήνα, ενδεχομένως πρόσκαιρα ισχυρή. Ο καιρός βελτιώνεται εκ νέου απο την ΤΕΤΑΡΤΗ και έπειτα, με την ηλιοφάνεια να επιστρέφει και την θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο. Προς το ΣΚ μάλιστα, ίσως έχουμε μια σύντομη γεύση ανοιξιάτικων θερμοκρασιών ( μεγιστες γυρω στους 25-26 βαθμούς).

ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: ΄ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΔΥΤΙΚΗ-ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.

[ad name=”InsidePostBanner”]