Μια τεράστια αμμοθύελλα σάρωσε την πρωτεύουσα του Νίγηρα, Νιαμέι, την Δευτέρα μετατρέποντας την μέρα σε νύχτα και καλύπτοντας τον ουρανό με ένα κατακόκκινο χρώμα.

Όπως καταγράφηκε στα βίντεο από την περιοχή, το σύννεφο της άμμου ήταν εκατοντάδες μέτρα και έμοιαζε σαν να «καταπίνει» την πόλη στο πέρασμά του. Το φαινόμενο συνέβη στις 2μμ τοπική ώρα στην πόλη της Νιαμέι προκαλώντας προβλήματα και στην εναέρια κυκλοφορία.

Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματίες ύστερα από την αμμοθύελλα, ωστόσο υπάρχει πάντοτε ο φόβος για μετάδοση ασθενειών μέσα από αμμοθύελλες σαν αυτή, όπως η βακτηριακή μηνιγγίτιδα. Σύμφωνα με έρευνες, οι δυνατοί άνεμοι μπορούν να μεταφέρουν μικροσωματίδια, όπως και βακτήρια, μέσα στο αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπου.

 

Στο ακόλουθο διάγραμμα φαίνεται χαρακτηριστικά η απότομη άυξηση του νοτιοδυτικού ανέμου στην περιοχή, ο οποίος έφτασε τα 80km/h, προκαλώντας την αμμοθύελλα που θα δείτε στα βίντεο που ακολουθούν. Πρόκειται ουσιαστικά για ψυχρό μέτωπο που σάρωσε την περιοχή ρίχνοντας των υδράργυρο από τους 40°C στους 24°C.

 

 

 

Προφανώς, δεν έλλειψαν και οι αντίστοιχες αναρτήσεις από το Tweeter:


Πηγή: wunderground, foxnews, aftodioikisi.gr