Στον παρακάτω χάρτη, θα προσπαθήσουμε να αποτυπώσουμε την ΤΑΣΗ του καιρού όπως αυτή φαίνεται να διαμορφώνεται το επόμενο διάστημα, πάνω απο την χώρα μας. Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ αποτελεί πρόγνωση, παρά μόνο μία προσεγγιστική εικόνα του συνόλου των προγνωστικών μοντέλων. Αυτό σημαίνει οτι το να αλλάξει η εικόνα αυτή, είναι εξίσου πιθανό.

Σε γενικές γραμμές, θα γίνει κάτι που είναι αρκετά συνηθισμένο τους Φθινοπωρινούς αλλά και τους ανοιξιάτικους μήνες, τα διαστήματα δηλαδή που ορίζονται ως < Μεταβατικές περίοδοι> απο την μία εποχή στην άλλη. Δεν θα είναι δηλαδή τίποτε ακραίο, όπως προσπαθούν διάφοροι άλλοι κύκλοι να λανσάρουν την κατάσταση.

Αρχής γενομένης απο την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/10 , η χώρα μας, θα βρίσκεται στην < τομή> δυο τελείως διαφορετικών αερίων μαζών. Μιας ψυχρής , φθινοπωρινής η οποία θα κρέμεται κυριολεκτικά πάνω απο τα σύνορά μας και μιας υγρής, υποτροπικής και θερμής η οποία θα ξεκινάει απο την Αφρική και θα διασχίζει το σύνολο της νότιας χώρας και κυρίως του νοτίου Αιγαίου. Οπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν συνδιάζονται 2 διαφορετικές αέριες μάζες πάνω απο μία περιοχή, εκεί προκαλείται ο < καιρός> . Δηλαδή ζώνες βροχών/καταιγίδων , συνθήκες έντονης αστάθειας κτλ.  Αυτή η ζώνη, δείχνει να βρίσκεται στην δυτική κεντρική και κυρίως βόρεια χώρα, το επόμενο διάστημα, οπου σε αυτά τα τμήματα, θα συναντάει κανείς και τον ποιο ψυχρό,φθινοπωρινής υφής καιρό το επόμενο διάστημα. Διαδοχικές δέσμες νεφών απο την δυτική Μεσόγειο, θα κινούνται πάνω απο τα δυτικά-κεντρικά-βόρεια και θα δίνουν αυτά τα φαινόμενα.

Η νότια χώρα, δεν δείχνει να επιρεάζεται απο αξιόλογες βροχές όλο το επόμενο διάστημα, μάλιστα φαίνεται να μπαίνει σε μια τροχιά νέας θερμοκρασιακής ανόδου αλλά και παρουσία σκόνης κυρίως προς το τέλος της περιόδου. Δεν αποκλείεται να ξαναδούμε 33-34 βαθμούς στην βόρεια Κρήτη προς το τέλους του 10ημέρου αυτού.  greece