Μέρες πρίν, είχαμε μιλήσει για το κύμα έντονης ζέστης που σε ορισμένες περιοχές θα φτάσει θερμοκρασίες ΡΕΚΟΡ και φυσικά σε επίπεδα ΚΑΥΣΩΝΑ. Αυτό αφορά κυρίως το ΣΑΒΒΑΤΟ, ημέρα κορύφωσης της θερμής μεταφοράς οπου στις περιοχές που είναι επιρεπείς στους καταβάτες δυτικούς ανέμους θα φτάσουν ισως και τους 38c ( ανατολική Πελοπόννησο, ανατολική Στερεά και ανατολική Θεσσαλία πιθανόν ). Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά,οι μέγιστες θα πρέπει να κυμαίνονται γύρω στους 33-34 βαθμούς τα μεσημέρια ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Ενα ΣΚ λοιπόν βγαλμένο από την καρδιά του ΙΟΥΛΗ έρχεται στην καρδιά του Μάη.
Στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ η ποιο ζεστή ημέρα θα είναι η ΚΥΡΙΑΚΗ οπου με την βοήθεια ενός ασθενη βαρδάρη γύρω στα 3-4 μποφόρ, θα πρέπει να δούμε θερμοκρασίες γύρω στους 31-33 βαθμούς ίσως και λίγο υψηλότερες, αλλά ευτυχώς με χαμηλή την σχετική υγρασία.

Οπως τονίσαμε και σε προηγούμενα δελτία μας, δειξτε ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ στον ηπειρωτικό κορμό, καθώς οι δυτικοί άνεμοι θα ξεπεράσουν και τα 7 μποφόρ στα ημιορεινά ορεινά τμήματα και όχι μόνο, ανεβάζοντας κατακόρυφα τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών. Αποφύγετε την χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο εκείνη την ημέρα.

Θα υπάρξουν και νεότερα δελτία μας.