Με άστατο καιρό θα κυλήσει το επόμενο διήμερο κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα.

Πέμπτη 16/5/2019
Στα δυτικά ηπειρωτικά, τη Μακεδονία και πιθανώς τη Θεσσαλία νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες από το πρωί με μπόρες/όμβρους ήδη από το πρωί κυρίως στα ορεινά με εξαίρεση ωστόσο την κεντρική Μακεδονία, όπου δεν αποκλείεται να σημειώνονται παροδικά φαινόμενα στο σύνολο της περιφέρειας.

Προς το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα καταστεί άστατος με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές στις προαναφερθείσες περιοχές. Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα απασχολήσουν την Θράκη τις πρωϊνές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παραμείνει αίθριος με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές κυρίως ώρες.

Άνεμοι: Στα δυτικά και βόρεια νοτίων διευθύνσεων 3-4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφορ. Στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4-5 και τοπικά 6 μποφορ.

Θερμοκρασία: Στα δυτικά ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά και βόρεια από 12 έως 23 και από 13 έως 24 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Στα νησιά θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ αργότερα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατούν τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν και θα σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς.

 

Παρασκευή 17/5/2019
Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στα ηπειρωτικά (πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) και τμήματα του Αιγαίου (βόρειο Αιγαίο και Κυκλάδες) με βροχές/όμβρους κατά βάση σε ορεινότερα τμήματα. Ωστόσο τα φαινόμενα το πρωί θα έχουν έντονο και πιο γενικευμένο χαρακτήρα στο κεντρονότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Από το μεσημέρι και μετά υπάρχει η πιθανότητα να σημειωθούν καταιγίδες (πιθανώς ισχυρές) ακόμα και σε πεδινά τμήματα της δυτικής Ελλάδας, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Εύβοιας και της βόρειας Πελοποννήσου. Η πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας σε πεδινά Θράκης και ανατολικής Μακεδονίας είναι μικρή με εξαίρεση το νομό Έβρου. Ο καιρός θα βελτιωθεί από το βράδυ.

Άνεμοι: Στα δυτικά βορειοδυτικοί 3-4 5 μποφορ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4-5 και τοπικά 6 μποφορ. Στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3-4 μποφορ.

Θερμοκρασία: Στα δυτικά ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς, στα κεντρικά και βόρεια από 12 έως 24 και από 13 έως 23 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Στα νησιά θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς.

Στην Αττική θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις ενώ θα σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατούν νεφώσεις με παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς.