Συνεχίζεται ο άστατος καιρός στην χώρα και το Σαββατοκύριακο, με τα φαινόμενα να επηρεάζουν και περισσότερες περιοχές

 

Μπορείτε να ακολουθείτε το γκρουπ μας στο facebook, αλλά και το κανάλι μας στο youtube όπου αναμένεται συνεχής ενημέρωση με πλούσιο φωτο-βιντεο-ρεπορτάζ.

 

Την Παρασκευή 7/8 αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ανατολική και Δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, την Θεσσαλία,την Στερεά και την βόρεια Πελοπόννησο.

Τις βραδινές ώρες από τα μεσάνυχτα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην Κεντρική Μακεδονία με βροχές και καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθυνσεις 4-5 έως και τοπικά 6-7 μποφορ στα πελαγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 στα κεντρικά και βόρεια (Στην Θράκη θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη), από 20 έως 32 στα δυτικά και νότια, από 20 έως 31 στα ανατολικά ηπειρωτικά, και από 24 έως 32 στα νησιά του Αιγαίου.

 

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και τις απογευματινές ώρες θα σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικες νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς.

 

Το Σάββατο 8/8 αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στην Κεντρική Μακεδονία (γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί), στην Δυτική Μακεδονία, την Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την βόρεια Στερεά.

Από τις μεσημβρινές ώρες βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται στην Δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Στερεά, τα νησιά του Ιονίου τοπικά, καθώς και στην Πελοπόννησο.

Από τις βραδινές ώρες επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην Κεντρική (στα δυτικότερα τμήματα) και Δυτική Μακεδονία, την Θεσσαλία, τις Σποράδες και την βόρεια Στερεά, με βροχές και καταιγίδες και κατά τόπους έντονα φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθυνσεις 5-6 έως και τοπικά 7-8 μποφορ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 στα κεντρικά και βόρεια (Στην Θράκη θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη), από 20 έως 30 στα δυτικά και νότια, από 20 έως 31 στα ανατολικά ηπειρωτικά, και από 22 έως 31 στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και τις απογευματινές ώρες θα σημειωθεί βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες τις πρωινές ώρες, ενώ γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές ή καταιγίδες πρός τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς.

 

Την Κυριακή 9/8 αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες κυρίως στην Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά καθώς και στην Κρήτη.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα περισσότερα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινότερα τμήματα, ενώ τις βραδινές ώρες πρόσκαιρη επιδείνωση θα υπάρξει στην Κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την βόρεια Στερεά και την Θεσσαλία.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθυνσεις 5-6 έως και τοπικά 7-8 μποφορ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 στα κεντρικά και βόρεια, από 20 έως 34 στα δυτικά και νότια, από 20 έως 30 στα ανατολικά ηπειρωτικά, και από 23 έως 31 στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένεται αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4-5 και αργότερα 6 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικες νεφώσεις. Το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά και πρός τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα και στην πόλη. Οι άνεμοι θα πνέουν τις πρωινές ώρες βορειοδυτικοί 4-5 μποφορ και αργότερα μεταβλητοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς.