Εδώ μπορείτε να βλέπετε την πρόγνωση για ολόκληρο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Εδώ μπορείτε να βλέπετε σε πρώτο χρόνο την συνολική βροχόπτωση ημέρας, την τρέχουσα θερμοκρασία και την τρέχουσα ραγδαιότητα βρχόπτωσης μέσα από τους χάρτες μας.

Επιστρέφουν οι συννεφιές εκ νέου στην χώρα μας, ήδη από την ΚΥΡΙΑΚΗ 18/2 και από τα δυτικά. Αυτές θα είναι ο προάγγελος της νέας μεταβολής που θα μας απασχολήσει όλη την νέα εβδομάδα με αρκετές βροχές κατά τόπους αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις εκ νέου στα ορεινά. Πρίν όμως από την ενδιαφέρουσα εξέλιξη της νέας εβδομάδας, ας δούμε πως θα κυλίσει ο καιρός της Καθαράς Δευτέρας: Σε γενικές γραμμές ο καιρός στο σύνολο ( κυρίως της ηπειρωτικής χώρας) θα είναι μουντός και ψυχρός. Οι συννεφιές αυτές, θα είναι μάλιστα ικανές να αφήνουν και τοπικές, ασθενείς κατά βάση βροχές. Προς το μεσημέρι,τα φαινόμενα θα ενταθούν στην Πελοπόννησο ( κυρίως την δυτική) καθώς και το σύνολο των ανατολικών ηπειρωτικών τμημάτων με έμφαση τις ακτές Θεσσαλίας και Πιερίας. Η ομπρέλα λοιπόν θα είναι απαραίτητη για όσους θα βρίσκονται σε αυτές τις περιοχές μέσα στην ημέρα. Εξασθενημένοι οι άνεμοι, μόνο στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις γύρω στα 4-5 μποφόρ, αντίστοιχα ΒΑ άνεμοι παρόμοιας έντασης στο Αιγαίο, κυρίως στα βορειότερα τμήματά του. Η θερμοκρασίες, γύρω στους 11-14 βαθμούς τις μεσημεριανές ώρες.
ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ θα σημειώνονται κατά περιόδους κυρίως κατά μήκος της Πίνδου, περίπου πάνω από τα 1200m. Aντίστοιχα φαινόμενα ( χιονοπτώσεις) ενδεχομένως και αξιόλογες θα πρέπει να πέσουν και στα Πιέρια.

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΑΛΑΖΙΟ: Σε αυτά τα τμήματα, η συννεφιά θα είναι κυρίαρχη ( ανοίγματα θα υπάρχουν στα νοτιότερα τμήματα πάραυτα) και θα σημειωθούν ψιχάλες-ασθενείς βροχές.

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΠΛΕ: Εδώ, οι αυξημένες συννεφιές ( γενικά βαρύς και μουντός καιρός όλη την μέρα) θα δώσουν κυρίως προς το μεσημέρι, τοπικές βροχές. Στην ανατολική Θεσσαλία και Στερεά, ίσως έχουν τοπικά και αξιόλογο χαρακτήρα, ενώ αντίστοιχες θα είναι και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά των τμημάτων αυτών, πάνω από τα 1000μ στα ηπειρωτικά, και πάνω από τα 1300 στα ανατολικότερα τμήματα.

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΩΒ: Στην δυτική και νότια κυρίως Πελοπόννησο η Καθαρά Δευτέρα θα πρέπει να αφήσει τα αξιολογότερα ύψη βροχής. Προς το μεσημέρι κυρίως ο καιρός εδώ θα καταστεί πολύ βροχερός.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.