Καλός θα είναι ο καιρός την Δευτέρα, ενώ μεταβολή αναμένεται από την Τρίτη

 

Μπορείτε να ακολουθείτε το γκρουπ μας στο facebook, αλλά και το κανάλι μας στο youtube όπου αναμένεται συνεχής ενημέρωση με πλούσιο φωτο-βιντεο-ρεπορτάζ.

 

Την Δευτέρα 2/12 αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν.

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν το βράδυ στα Επτάνησα, την Δυτική Στερεά και την βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 4-5 μποφορ και στο Ιόνιο νότιοι με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια, από 5 έως 15 στα δυτικά, από 7 έως 13 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και από 9 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Το βράδυ υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς.

 

Την Τρίτη 3/12 αναμένονται αρχικά βροχές στα δυτικά.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατούν αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Από αργά το βράδυ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τα 800-900 μέτρα στα βόρεια ορεινά, από τα 300 στην Ροδόπη, ενώ στον κεντρικό και βόρειο Έβρο θα χιονίσει και σε πεδινά τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί 4-5 μποφορ στα πελάγη, στα δυτικά νότιοι με την ίδια ένταση, ενώ στα βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες το απόγευμα 5-6 και τοπικά 7 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια, από 5 έως 17 στα δυτικά, από 6 έως 16 στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά και από 9 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική θα επικρατεί ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατούν αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά αρχικά πάνω από τα 1000 μέτρα πρός τις πρωινές ώρες της Τετάρτης. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ και έπειτα βορειοδυτικοί 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς.