Το northmeteo εκδίδει χάρτη που είναι σε ισχύ από τις πρωινές έως τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (26/07/2017).

Κατά την διάρκεια της ημέρας, μια διαταραχή η οποία θα περάσει σχετικά γρήγορα πάνω από τον Ελλαδικό χώρο, θα προκαλέσει συνθήκες αστάθειας, με έμφαση στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη καθώς και το ΒΑ Αιγαίο.

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Η πιθανότητα να αναπτυχθούν καταιγίδες συνοδευόμενες από ισχυρούς ανέμους είναι αυξημένη. Πολύ τοπικά ενδεχομένως αυτές να συνοδεύονται από χαλαζόπτωση. Οι πυρήνες πάντως θα έχουν μικρή έκταση και σχετικά σύντομη διάρκεια ζωής. Αυξημένη η πιθανότητα εμφάνισης υδροστροβίλων. Ο καιρός εδώ θα έχει βελτιωθεί ήδη από τις προμεσημβρινές ώρες με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί μαζί με ένα δυνατό φρέσκο μαιστράλι από το Ιόνιο.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ: Από το πρωί έως αργά το απόγευμα, ο καιρός θα καταστεί ιδιαίτερα άστατος, με τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Οι καταιγίδες εδώ θα παρουσιάζουν γενικευμένο χαρακτήρα, ενώ θα επηρεαστούν και θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα (Στρυμωνικός κόλπος-Καβάλα-Θάσος και κυρίως Θρακικό πέλαγος) με τις καταιγίδες να έχουν κίνηση από ΝΔ προς ΒΑ. Επισημαίνονται και περιοχές με ΚΟΚΚΙΝΟ οπου εδώ ενδεχομένως τα φαινόμενα να έχουν μεγάλη διάρκεια ή να συνοδεύονται από χαλαζόπτωση ικανή να προκαλέσει ζημιές. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας σε αυτά τα τμήματα κατά τις μεσημεριανές ώρες. Αναβάλλετε τυχών δραστηριότητες που σχετίζονται με την θάλασσα καθώς ο κίνδυνος μπουρινιών είναι αυξημένος. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ.

ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ: (Πράσινο) εδώ τα φαινόμενα θα έχουν πολύ πιο τοπικό χαρακτήρα και θα αφορούν κυρίως ορεινά τμήματα, ενώ δεν αναμένεται να έχουν ένταση ή διάρκεια.