Κορυφώνεται σήμερα ΠΕΜΠΤΗ 25 Μαίου η αστάθεια στην κεντρική και βόρεια χώρα ( αρχικά). Ο λόγος, είναι η είσοδος της κύριας διαταραχής – μέχρι σήμερα οι καταιγίδες προέκυπταν απο θερμικά αίτια, τώρα θα έχουμε συνδιασμό δυναμικού και θερμικού αιτίου- η οποία τοποθετείται χρονικά το ΑΠΟΓΕΥΜΑ και από τα βόρεια.
Η ΜΕΡΑ θα ξεκινήσει με τοπικές συννεφιές οι οποίες ίσως δίνουν και κάποιες διάσπαρτες τοπικές μπόρες.
Προς το μεσημέρι, και πάλι θα αναπτυχθούν καταιγίδες κατά μήκος του ηπειρωτικού κορμού μέχρι και την ανατολική Μακεδονία. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, θα δούμε – και από την Βαλκανική- να πλησιάζει ένα οργανωμένο σύμπλεγμα καταιγίδων με κίνηση Ν-ΝΑ , το οποίο στην ουσία θα είναι η ίδια η διαταραχή. Ετσι, προς τις ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ -ΠΡΩΤΕς ΒΡΑΔΥΝΕΣ θα πρέπει να έχουμε γενίκευση των καταιγίδων τοπικά ισχυρών. Αυτό αφορά ΗΠΕΙΡΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ. Η ΘΡΑΚΗ θα επιρεαστεί από τα ξημερώματα της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, καθώς μέχρι τότε, οι καταιγίδες εδώ θα εκδηλώνονται στα ορεινά κατά μήκος των συνόρων.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η μέρα ξεκινάει με λίγα σύννεφα κατά διαστήματα αυξημένα. Οπως συμβαίνει τα τελευταία μεσημέρια, θα δούμε και πάλι τις νεφώσεις να αυξάνονται στην γύρω ορεινή ζώνη, δίνοντας εκεί μεμονομένες καταιγίδες. ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ο καιρός όμως θα κλείσει και αναμένουμε πέρασμα καταιγίδας πιθανώς μάλιστα ισχυρής ακόμη και στην πόλη. Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ θα θυμίζει φθινόπωρο, με συννεφιασμένο καιρό και ποτιστικές βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι σε γενικές γραμμές ασθενείς, όμως κατά την διάρκεια της καταιγίδας θα ενισχυθούν σημαντικά.

ΑΤΤΙΚΗ: Περιορισμένη αστάθεια θα κυριαρχεί σήμερα στην Αττική, οπου τις θερμές ώρες της ημέρας, θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά και τα βόρεια γενικά του νομού, δίνοντας κάποιες μπόρες ή και μεμονομένη καταιγίδα. Δεν φαίνεται να επιρεάζεται η πόλη και γενικά τα νότια παράκτια τμήματα οπου η λιακάδα θα κυριαρχεί, μόνο προς το απόγευμα, λείψανα από τις καταιγίδες της Πελοποννήσου ίσως ‘ συννεφιάζουν’ για λίγο τους ουρανούς.