ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ την ΔΕΥΤΕΡΑ 13/6 θα εκδηλωθούν στις παρακάτω περιοχές:

ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ σε βόρειο Ιόνιο-δυτική Στερεά, γενικά όλα τα παράκτια και θαλάσσια τμήματα των τμημάτων απο το ύψος της Πάτρας και βορειότερα. Προς το ΜΕΣΗΜΕΡΙ, αντίστοιχα φαινόμενα θα επιρεάσουν πρόσκαιρα ( πλην ομως εξίσου βίαια) και την δυτική Πελοπόννησο, έως το ύψος του Πύργου περίπου. Αυξημένος ο κίνδυνος εμφάνισης ανεμοστρόβιλων/υδροστρόβιλων εδώ, αλλά και χαλαζοπτώσεων.

Προς τις ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΕΣ ΩΡΕΣ, και καθώς η διαταραχή θα κινειται αργά ανατολικά και θα έχει πλέον και την θερμική υποστήριξη, τα συμπλέγματα καταιγίδων της δυτικής Ελλάδας, θα περπατήσουν στην στεριά, ενώ θα αναπτυχθούν και νέα πάνω απο τα ηπειρωτικά ταυτόχρονα. Ετσι, σε ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΗΠΕΙΡΟ ΔΥΤΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ αλλά και την ημιορεινή-ορεινη ΣΤΕΡΕΑ, θα εκδηλωθούν ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες, πιθανώς συνοδευόμενες απο ισχυρούς ανέμους ή και χαλάζι.

Απο σύντομες μπόρες-καταιγίδες θα επιρεαστούν και τα Δωδεκάνησα-Κρήτη -ανατολικό Αιγαίο. οπου στο τελευταίο, ίσως έχουν και έντονο χαρακτήρα προς το βράδυ.

Τις ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κεντρική-ανατολική Μακεδονία-βόρειο Αιγαίο-Θράκη οπου τοπικά ίσως έχουν και έντονο χαρακτήρα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Απο τις πρωινές ώρες, άστατος καιρός με διάσπαρτες μπόρες ή σύντομες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά του  νομού, φαινόμενα γενικά μικρής σημασίας. Εδώ ο καιρός θα καταστεί ακόμη ποιο άστατος προς το ΜΕΣΗΜΕΡΙ και έπειτα, οπότε και θα σημειωθούν καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, ιδιαίτερα στο εσωτερικό του νομού. Προς την ΝΥΧΤΑ, καταιγίδα πιθανώς έντονη και στην πόλη.

13390883_10154155601109985_1320817596_n

[ad name=”InsidePostBanner”]