Περιορίζεται η αστάθεια σήμερα (Δευτέρα 11/6) και αύριο Τρίτη (12/6). Δείτε αναλυτικά που αναμένονται μπόρες/καταιγίδες.

Σήμερα (Δευτέρα) νεφώσεις αυξημένες ενδέχεται τις επόμενες ώρες έως και το απόγευμα να απασχολήσουν με σύντομες μπόρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου συμπεριλαμβανομένης και της Ρόδου, αλλά και των ορεινών της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας θα πυκνώσουν τις μεσημβρινές ώρες και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες εκεί.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και την Τρίτη με βελτίωση ωστόσο στις προαναφερόμενες περιοχές του Αιγαίου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι καταιγίδες που θα σημειωθούν στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και πιθανώς τα ορεινά της Θράκης ίσως έχουν έντονο χαρακτήρα, ενώ δεν αποκλείεται να επηρεαστούν πρόσκαιρα από σύντομες μπόρες και πεδινότερες περιοχές κοντά σε οριενούς όγκους στα εσωτερικά των προαναφερομένων διαμερισμάτων.

Οι άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο (ετησίες) φτάνοντας στα κεντρονότια τμήματα τα 6-7 μποφόρ. Στα ηπειρωτικά μεταβλητοί ασθενείς. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα επικρατεί θαλάσσια αύρα στα παράκτια ηπειρωτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο αγγίζοντας το μεσημέρι σε κλειστά ηπειρωτικά πεδινά τμήματα τους 32-34°C και στα πιο παράκτια τους 29-31°C.

 

Προς την Τετάρτη η αστάθεια επανέρχεται, γι’ αυτό μείνεται συντονισμένη στο NorthMeteo για νεότερα δελτία.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.