Βροχερό θα παραμείνει το σκηνικό και την Δευτέρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ την Τρίτη ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση.

Συγκεκριμένα την Δευτέρα 15/4 τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται από τις πρωϊνές ώρες στα δυτικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, την Ανατολική Θεσσαλία και Ανατολική Στερεά, καθώς και στο Ιόνιο.

Μετά το μεσημέρι βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα, με εξαίρεση τμήματα της Θράκης, στο Ιόνιο, καθώς και στο Αιγαίο, οπού τις βραδυνές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν κατά τόπους.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5-6 μποφορ στο βόρειο Αιγαίο, και δυτικοί νοτιοδυτικοί στο νότιο Αιγαίο με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς στα βόρεια και τα κεντρικά, από 8 έως 17 στα δυτικά, και από 9 έως 17 στα νότια ηπειρωτικά. Στα νησιά θα κυμανθεί από 14 έως 17 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους τις πρωϊνές-μεσημβρινές κυρίως ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς.

Την Τρίτη 16/4 τοπικές βροχές θα σημειώνονται τις πρωϊνές ώρες στην Κρήτη και τα ανατολικά Δωδεκάνησα, ωστόσο ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά-ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, πρόσκαιρα και σε πεδινές περιοχές στην Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5-6 μποφορ στο Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-4 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς στα βόρεια και τα κεντρικά, από 8 έως 19 στα δυτικά, και από 9 έως 18 στα νότια ηπειρωτικά. Στα νησιά θα κυμανθεί από 14 έως 17 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5-6 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής τις πρωϊνές-μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.