Το northmeteo φέτος και για πρώτη φορά οργανώνει διαγωνισμό μετεωρολογικής φωτογραφίας. Παρακαλούμε οι υποψήφιοι διαγωνιζόμενοι να ανεβάσουν την φωτογραφία τους στην ενότητα discuss ακριβώς κατω από το παρόν άρθρο μαζί με το ονοματεπώνυμο τους, το όνομα προφίλ στο facebook, μία σύντομη περιγραφή της φωτογραφίας και μία έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), ώστε να μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού. Η τελευταία ημέρα υποβολής φωτογραφιών παρατάθηκε από 31/1/2018 σε 15/2/2018.

Η φωτογραφία θα πρέπει να πληρεί τα παρακάτω κριτήρια ώστε να είναι έγκυρη:
1. Να μην ανήκει σε τρίτα πρόσωπα. Να είναι ιδιοκτησία του συμμετέχοντος.

2. Να έχει μέγεθος μεγαλύτερο από 1024 x 768.

3. Να μην έχει υποστεί σημαντική επεξεργασία, μέσω προγραμμάτων τύπου photoshop, η οποία να αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά της φωτογραφίας.

4. Να απεικονίζει κάποιο μετεωρολογικό φαινόμενο από την 1/1/2017 και μετά.

5. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή θα πρέπει ο συμμετέχων να ακολουθεί την ομάδα μας στο facebook (αλλιώς θα θεωρηθεί άκυρη).

 

Το πρώτο βραβείο που θα δοθεί στην καλύτερη φωτογραφία είναι ένας ασύρματος μετεωρολογικός σταθμός που διαθέτει εξωτερικό αισθητήρα θερμοκρασίας και υγρασίας.

Το δεύτερο βραβείο που θα δοθεί στη δεύτερη καλύτερη φωτογραφία είναι ένα ανεμόμετρο χειρός.

 

Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στην κοπή της βασιλόπιτας της ομάδας του Northmeteo.gr, η οποία θα ανακοινωθεί μέσα στον Ιανουάριο. Σε περίπτωση που οι νικητές δεν παρευρεθούν στην εκδήλωση, τα βραβεία θα αποδοθούν κατόπιν συνεννοήσεως (μέσω ταχυδρομείου ή συνάντησης).