Μετά το πρόσκαιρο διάλλειμα σε θερμοκρασίες φυσιολογικές για την εποχή, όλα δείχνουν πως ο υδράργυρος θα ξαναπάρει την ανηφόρα, για να φτάσει σε επίπεδα καύσωνα, κυρίως την ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ οπου εκείνες οι 2 ημέρες, φαίνεται να είναι και οι θερμότερες, με γενικευμένα 40άρια στα ηπειρωτικά.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί και μέσα στο ΣΚ αλλά και την νέα εβδομάδα. Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού, η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από την ΚΥΡΙΑΚΗ και έπειτα. Αρχίκά σε επίπεδα έντονης ζέστης, δηλαδή μέγιστες γύρω στους 35-37 βαθμούς, αλλά την ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ δείχνει να ανεβαίνει λίγο ακόμη, σε επίπεδα καύσωνα, ξεπερνόντας και πάλι τους 39 βαθμούς ίσως τοπικά και 40άρια να καταγραφούν. Υποχώρηση φαίνεται από την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.
* Τονίζεται οτι υπάρχει και πάλι η δυναμική, για να αναβαθμισθεί σημαντικά αυτό το νέο κύμα ζέστης. Με τα σημερινά στοιχεία, δείχνει η +26 με 27 στα 850 να καταφέρνει να ‘καταλαμβάνει’ την χώρα μας εκείνο το διήμερο (Τετάρτης-Πέμπτης) δίνοντας δηλαδή χαρακτήρα αξιόλογο με μέγιστες τιμές >42c στις κλασικές ηπειρωτικές καυτές περιοχές της χώρας μας.

ΑΤΤΙΚΗ: Η ζέστη θα ξανάρθει και στην Αττική, κυρίως από ΤΡΙΤΗ μέχρι ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, οπου και πάλι θα έχουμε τιμές πάνω από 37-38 βαθμούς, και κυρίως την ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και 40αρια η και παραπάνω αν το επιτρέψει το ανεμολογικό πεδίο και φυσικά η δυναμική της νέας θερμής εισβολής. Με τα σημερινά στοιχεία, δείχνει η +27 στα 850 να ξαναεπισκέπτεται για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα την νότια χώρα, άρα το ενδεχόμενο να χαρακτηρισθεί και αυτό το κύμα αξιόλογο είναι μεγάλο. Θα φανεί όμως στην πορεία, καθώς θα πλησιάζουμε στις επίμαχες μέρες.