Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή με βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας

 

Μπορείτε να ακολουθείτε το γκρουπ μας στο facebook, αλλά και το κανάλι μας στο youtube όπου αναμένεται συνεχής ενημέρωση με πλούσιο φωτο-βιντεο-ρεπορτάζ.

 

Την Πέμπτη 13/2 αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν το πρωί στην Ανατολική Θεσσαλία.

Τοπικές ασθενείς βροχές θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στην Δυτική Ελλάδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4-5 έως 6 μποφορ στα νότια, και στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4-5 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 στα βόρεια , από 7 έως 19 στα δυτικά και νότια, από 6 έως 15 στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά και από 8 έως 17 στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατούν παροδικές νεφώσεις οι οποίες αργότερα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς.

 

Την Παρασκευή 14/2 αναμένονται αρχικά βροχές στα δυτικά και σταδιακά πρός το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια.

Μέσα στην ημέρα και πρός τις βραδυνές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα ανατολικά και νησιωτικά τμήματα.

Καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά και το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο.

Χιόνια θα σημειωθούν πάνω από τα 1600-1700 μέτρα στα βόρεια και πάνω από τα 1800-2000 στα κεντρικά τμήματα και την Πελοπόννησο.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά από τα δυτικά και βόρεια και θα σταματήσουν το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από νότιες διευθύνσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφορ, ενώ από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς στα δυτικά και βόρεια έως 5-6 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 στα βόρεια , από 7 έως 15 στα δυτικά και νότια, από 6 έως 15 στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά και από 8 έως 16 στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική θα επικρατούν λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατούν νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές. Αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3-4 μποφορ και από το βράδυ βορειοδυτικοί 5-6 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς.