Συνθήκες βαρυχειμωνιάς το επόμενο 40άωρο στην Θεσσαλονίκη, με τα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη και μέσα στην πόλη μετά απο αρκετό καιρό. Όλα τα δεδομένα συμφωνούν πλήρως για την παραπάνω εξέλιξη, με την πιθανότητα επαλήθευσης να ξεπερνά πλέον το 95%. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: Απο απόψε την νύχτα, ισχυρός βαρδάρης θα ρίχνει σταδιακά κατακόρυφα την θερμοκρασία, μετατρέποντας τις τοπικές βροχές σε χιονοπτώσεις, αρχικά στα προάστια. Αυτό θα πρέπει να συμβεί κοντά – η λίγο μετά- τα μεσάνυχτα. Οι πρώτες νιφάδες θα κάνουν την εμφάνισή τους στην πόλη, τα ξημερώματα-πρωινές ώρες της Τρίτης, οπότε και θα χιονίζει κατά περιόδους ( οχι συνεχόμενα) και μέσα στην πόλη, ( υγρόχιονο ή και εναλαγές σε χιονόνερο χωρίς χιονόστρωση). Οι χιονοστρώσεις θα εντοπίζονται ακόμη στα προάστια άνω των 250-300μ. Ο ΧΙΟΝΙΑΣ θα κάνει την εμφάνισή του στην πόλη απο ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΡΙΤΗΣ ΕΩΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΕΤΑΡΤΗΣ οποτε και η θερμοκρασία θα βρίσκεται στους μηδεν η λίγο κάτω απο αυτό, εκείνο το διάστημα. ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΕΙΣ θα παρατηρηθούν ακόμη και στο κέντρο της πόλης.

Αναποφευκτα τα προβλήματα στις μετακινήσεις κυρίως απο ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΡΩΙ με έμφαση στα προάστια και τα ψιλότερα τμήματα της πόλης λόγω πάγου.

*ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ-ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΝΤΙΟΛΥΣΘΙΤΙΚΑ ΜΕΣΑ.

Υφεση της κακοκαιριας απο ΤΕΤΑΡΤΗ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ.

***ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ***