Ακόμα ένα επεισόδιο ψυχρής μεταφοράς αναμένεται στην Ευρώπη μεταξύ 16-20/3/2018. Ιδιαίτερα ψυχρές συθνήκες αναμένονται εκ νέου στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους -8°C με -12°C (περιοχές με μπλε χρωματισμό). Ωστόσο η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε επίπεδο κάτω του μέσου όρου για την εποχή στο σύνολο της κεντροβόρειας και ανατολικής Ευρώπης (περιοχές εντός της μπλε διακεκομένης γραμμής).

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε δυτικά και βόρεια τμήματα της Σκανδιναβίας, τις περιοχές γύρω από τη Βόρεια θάλασσα και το στενό της Μάγχης, τις περιοχές γύρω από τις Άλπεις αλλά και τα βόρεια Βαλκάνια (λευκό χρώμα).

Τέλος, στις περιοχές γύρω από τη Μεσόγειο (πράσινο χρώμα), συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, θα επικρατήσουν ασταθείς συνθήκες με βροχές, οι οποίες κατά διαστήματα ενδέχεται να είναι ισχυρές. Κάποιες χιονοπτώσεις δεν αποκλείονται στα βορειότερα ορεινά των περιοχών αυτών.

Στο τέλος της περιόδου αυτής δεν αποκλείεται οι ψυχρές αυτές αέριες μάζες να περιοριστούν στην ανατολική Ευρώπη μεταβάλλοντας και τον καιρό στην περιοχή μας. Ωστόσο για την εξέλιξη αυτή θα ενημερωθείτε σε νεότερα δελτία.

Μπορείτε πάντα να ακολουθείτε την ομάδα μας στο facebook ΕΔΩ ώστε να μένετε πάντα ενημερωμένοι και να μοιράζεστε τις μετεωρολογικές σας εμπειρίες μαζί μας.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.