Μετά την ηλιοφάνεια της Παρασκευής, μια νέα μεταβολή – συντομης όμως διάρκειας- αναμένεται να πλήξει την χώρα μας και απο τα βόρεια, μέσα στο Σάββατο. Αιτία (χάρτης) η αποκοπή μιας τραφ στο ύψος της Ιταλίας και η ταχύτατη κίνησή της προς την Ελλάδα, καθώς ο αντικυκλώνας στην περιοχή της Ισπανίας και δυτικότερα, καταρρέει γρήγορα ανατολικά. Αναλυτικότερα λοιπόν στην χώρα μας για το ΣΑΒΒΑΤΟ:

H μέρα ξεκινάει με ηλιοφάνεια στην δυτική, κεντρική και νότια χώρα με λίγα μόνο σύννεφα κατά τόπους άνευ σημασίας. Ασθενείς νότιοι αρχικά άνεμοι. Η μεταβολή θα ξεκινήσει απο τα βόρεια και καθώς η τράφ με την μορφη ψυχρού μετώπου, θα μας προσεγγίζει απο την Αδριατική, έτσι ενώ η μέρα εδώ θα ξεκινήσει με λίγα μόνο σύννεφα, σχετικά γρήγορα θα αυξηθούν και θα βρέξει απο το μεσημέρι περίπου και μετά. Οι βροχές αυτή την φορά θα έχουν αξιόλογο χαρακτήρα σε όλη τη βόρεια χώρα. Παράλληλα, η άπνοια, απο το απόγευμα και μετά θα δώσει την θέση της σε βοριάδες, οι οποίοι στον Θερμαικό (βαρδάρης) θα φτάσουν και τα 6-7 μποφόρ τα ξημερώματα ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Η έλευση των βοριάδων, θα σηματοδοτήσει και την λήξη των φαινομένων στα βόρεια, καθώς το ψυχρό μετωπο θα οργανωθεί σε χαμηλό στην περιοχή του Αιγαίου, η ζώνη βροχοπτώσεων θα κινηθεί νοτιότερα, ενώ ο καιρός στα βόρεια θα καθαρίσει, με την θερμοκρασία σε πτώση όχι όμως σημαντική.

Οι βροχές (επίσης αξιόλογες) θα απασχολήσουν την νότια χώρα και κυρίως την περιοχή του Αιγαίου, την ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ-ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ οπότε και θα σταματήσουν το πρωί της Κυριακής. Οι βοριάδες θα παρουσιάσουν επίσης σημαντική ενίσχυση, φτάνοντας τοπικά και τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο για λίγες ώρες, έως περίπου το μεσημέρι Κυριακής.  Στην υπόλοιπη δυτική-κεντρική-βόρεια χώρα, η Κυριακή θα κυλίσει με ηλιοφάνεια, εξαιρετική διαύγεια-ορατότητα και βοριαδάκι γύρω στα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία γύρω στους 18 βαθμούς το μεσημέρι.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Το ΣΑΒΒΑΤΟ ξεκινάει με λίγη συννεφιά, η οποία γρήγορα θα αυξηθεί και απο τα δυτικά. Περίπου το μεσημέρι και μετά, θα ξεκινήσει να βρέχει. Οι βροχές θα κρατήσουν έως το βράδυ για να σταματήσουν τελείως μετά. Ο βαρδάρης θα φυσήξει στην πόλη απο το απόγευμα περίπου και έπειτα, γύρω στα 5-6 μποφόρ, διώχνοντας σκόνη/υγρασία των τελευταίων ημερών. Η ΚΥΡΙΑΚΗ θα κυλίσει με καταπληκτικό ανοιξιάτικο καιρό, ηλιοφάνεια, βοριαδάκι γύρω στα 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία γύρω στους 18 βαθμούς το μεσημέρι.

ΑΤΤΙΚΗ: Εδώ η μεταβολή θα έρθει απο την ΝΥΧΤΑ του ΣΑΒΒΑΤΟΥ, με βροχές, αξιόλογες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, καθώς και με παράλληλη ενίσχυση των βοριάδων, τοπικά στα 6-7 μποφόρ στα ανατολικότερα τμήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση. Πρόσκαιρη χιονόπτωση/πασπάλισμα δεν θα πρέπει να αποκλεισθεί στην κορυφή της Πάρνηθας, τα ξημερώματα – πρωινές ώρες της ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Παντως, απο το μεσημέρι της Κυριακής, ο καιρός και εδώ θα καθαρίσει, με τους βοριάδες να εξασθενούν σταδιακά.

EUG_GN - Copy

[ad name=”InsidePostBanner”]