Τις τελευταίες μέρες παρατηρούνται διάφορες εστίες χιονοπτώσεων. Σε Ευρώπη και  Βόρεια Αμερική αλλά και σε Χιλή, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

H πιο ασυνήθιστη χιονόπτωση ήταν αυτή στο Fonna Glacier της Νορβηγίας  ένα από τα 3 ανοιχτά χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Το χιονοδρομικό κέντρο έκλεισε την Παρασκευή καθώς έπεσαν πάνω από 35εκ. χιονιού. Ως αποτέλεσμα ο δρόμος που οδηγεί στο χιονοδρομικό έκλεισε.

Τα παραπάνω συνέβησαν εξαιτίας της υπάρχουσας ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας. Κάτι που είχαμε αναλύσει και προβλέψει στην μεσοπρόθεσμη πρόγνωση μας ΕΔΩ .

Χιονοπτώσεις εκδηλώνονται και σε ορεινές περιοχές στην Βόρεια Αμερική αν και τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα είναι κλειστά. Το χιονοδρομικό κέντρο του Βanff δημοσίευσε αυτή την εικόνα.

Στο νότιο ημισφαίριο, ισχυρές χιονοπτώσεις δέχονται τα ορεινά της Χιλής. Με πολλά χιονοδρομικά κέντρα να αναφέρουν πάνω από 2 μέτρα χιονόστρωσης.

Στην Αυστραλία παρατηρούνται κι εκεί τις τελευταίες μέρες γενικευμένες χιονοπτώσεις στα ορεινά της χώρας γύρω στα 10-20εκ. Ενώ, στην Νέα Ζηλανδία χιονοδρομικά κέντρα αναφέρουν εώς και μισό μέτρο χιονιού. Εικόνα από Χ/Κ της Νέας Ζηλανδίας.

 

ΠΗΓΗ ΕΔΩ .