Συντομη – λιγων ωρών- αλλά σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός απο το απόγευμα της Μ.Δευτέρας έως το πρωί της Μ.Τρίτης. Κυρια χαρακτηριστικά του, οι αξιόλογες βροχές στα δυτικά , απο το ύψος του κεντρικού Ιονίου και βορειότερα, με έμφαση στην Ηπειρο αλλά και τα βόρεια-νησιά ανατολικού Αιγαίου.   Το απόγευμα της Μ.Δευτέρας, αστάθεια θα κάνει την εμφάνισή της στα βόρεια ηπειρωτικά με τοπικές μπόρες. Καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές θα σημειωθούν κυρίως  σε Θράκη-ανατολική Μακεδονία.  Θεαματική πτώση της θερμοκρασίας απο την νύχτα προς το ξημέρωμα της Μ.Τρίτης στα βόρεια, καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες και θα ενισχυθούν. Ετσι, το πρωινό της ημέρας, θα βρεί το συνολο της Μακεδονίας σε μονοψήφιες θερμοκρασίες, γύρω στους 8 με 10 βαθμούς ελάχιστες, ενώ και το μεσημέρι δεν θα ανέβει πάνω απο τους 16-18 βαθμούς. Αρκετή η ψύχρα λοιπόν. Παράλληλα, έως τις προμεσημβρινές ώρες θα σημειώνονται βροχές, κυρίως σε δυτική Μακεδονία καθώς και ανατολική και Θράκη. Στην κεντρική Μακεδονία, οι βροχές θα έχουν σύντομο πέρασμα τα ξημερώματα και θα απασχολήσουν κυρίως την Χαλκιδική.

Λογω της πτώσης της Τ, περιμένουμε και ένα πασπάλισμα άνω των 600 -700 μέτρων στην δυτική Μακεδονία. Η Φλώρινα συγκεντρώνει καλές πιθανότητες για ένα ασπρισμα σε πάρκα-αμάξια στέγες κτλ, ενώ χιονόπτωση παλεύουν να δουν και η Κοζάνη-Πτολεμαίδα το ξημέρωμα-πρωί. Μεγάλα ύψη βροχής σε Θράκη-νησιά ανατολικού Αιγαίου.

Στην νότια χώρα, η μεταβολή αυτή θα γίνει αντιληπτή με την ενίσχυση των βοριάδων και την πτώση της θερμοκρασίας, χωρίς όμως φαινόμενα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:  Η Μ.Τρίτη ξεκινά με αρκετή συννεφιά και κρύο, ενώ ίσως ψιχαλίζει-βρέχει ασθενώς τις πολύ πρωινές ώρες. Κύριο χαρακτηριστικό ο βαρδάρης, ο οποίος θα φτάσει και τα 8 μποφόρ το πρωί μέσα στην πόλη, για να εξασθενήσει προς το απόγευμα. Η λιακάδα παντως θα κυριαρχήσει γρήγορα στην Θεσσαλονίκη, ήδη απο τις πρωινές ώρες η συννεφιά θα διαλυθεί και θα δώσει την θέση της σε πολύ καθαρό καιρό. Γυρω στους 10-11 βαθμούς το πρωί στο κέντρο, για να φτάσει τους 17-18 αργά το μεσημέρι.

[ad name=”InsidePostBanner”]