Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός, από την ΤΡΙΤΗ το πρωί και απο τα δυτικά. Χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας η στροφή των ανέμων σε νοτιάδες ισχυρούς στο Ιόνιο, η πτώση της θερμοκρασίας σε φθινοπωρινά επίπεδα το τριήμερο ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ κυρίως στην βόρεια και δυτική χώρα καθώς και οι αξιόλογες βροχοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της χώρας μας.

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Ισχυρές βροχές-καταιγίδες καθώς και μεγάλα ύψη βροχής κυρίως στα Επτάνησα και την Ηπειρο απο την Τρίτη το μεσημέρι έως την Πέμπτη το απόγευμα. Θα υπάρχουν πάντως και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στα νοτιότερα τμήματα. Οι ισχυροί ΝΑκοί άνεμοι θα αποτρέπουν τα έντονα καιρικά φαίνόμενα απο το να προχωρήσουν στο εσωτερικό,περιορίζοντας τα κυρίως στα παράκτια και νησιωτικά τμήματα. Βελτίωση του καιρού απο την Πέμπτη το μεσημέρι, με τον άστατο καιρό να περιορίζεται στα ορεινότερα τμήματα.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Ιδιαίτερα άστατος καιρός απο την Τρίτη την νύχτα έως την Πέμπτη. Ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα νότια τμήματα καθώς και στο εσωτερικό. Η αστάθεια, θα επιμείνει έντονη στα ορεινότερα τμήματα, έως και το Σαβ/κο ενώ στα πεδινά και παράκτια η ηλιοφάνεια θα επιστρέψει.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΕΥΒΟΙΑ: Πέρασμα καταιγίδων – γενικά άστατος καιρός- μέσα στην Τετάρτη. Πιθανόν, τα φαινόμενα να έχουν και ένταση. Ο άστατος καιρός συνεχίζεται και μέσα στην Πέμπτη. Βελτίωση απο Παρασκευή και έπειτα. 

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ-ΚΡΗΤΗ: Αραιές συννεφιές, κατά περιόδους πυκνότερες. Μέσα στην Τετάρτη θα βρέξει πρόσκαιρα στα βορειότερα τμήματα καθώς και την νότια Κρήτη. Πιθανές καταιγίδες στα δυτικότερα τμήματα του νησιού την ίδια μέρα, γενικά συντομης διάρκειας-έκτασης.

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ: Ιδιαίτερα άστατος καιρός μέσα στην ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ με μπόρες καταιγίδες στα δυτικότερα τμήματα. Η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί στα ανατολικά οπου δεν αναμενονται καθόλου φαινόμενα.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αξιόλογες βροχές-καταιγίδες με έμφαση σε δυτική Θεσσαλία και δυτική Μακεδονία καθώς και δυτικότερα τμήματα της κεντρικής, απο το ύψος της Θεσσαλονίκης και δυτικότερα. Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει εδώ απο ΤΡΙΤΗ βράδυ έως ΠΕΜΠΤΗ. Σε αυτό το διάστημα, ο καιρός θα καταστεί νεφελώδης, συμπαγής με δυνατές βροχές. Απο την Πέμπτη, διαστήματα ηλιοφάνειας θα κάνουν την εμφάνισή τους, με τον καιρό όμως να γίνεται πλέον άστατος. Η αστάθεια φαίνεται να κρατάει μέχρι και το Σαβ/κο. Η θερμοκρασία σε εντυπωσιακή πτώση ( δεν θα ξεπεράσει τους 18-20 βαθμούς το μεσημέρι ακόμη και σε πεδινά τμήματα) σ αυτό το διάστημα. Εκ νέου άνοδος αυτής προς το Σαβ/κο.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ: Συννεφιές κατά περιόδους πυκνότερες με τοπικές βροχές / μπόρες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία την Τεταρτη-Πέμπτη. Στην Θράκη, δεν αναμένονται φαινόμενα άξιας αναφοράς.

ΑΤΤΙΚΗ: Πέρασμα καταιγίδων μέσα στην ΤΕΤΑΡΤΗ , ενδεχομένως ισχυρών. Η αστάθεια συνεχίζεται και μέσα στην Πέμπτη κυρίως στα δυτικότερα του νομού, οπου εδώ θα σημειωθούν ξανά κάποιες μπόρες/καταιγίδα κυρίως το μεσημέρι απόγευμα. Βελτίωση του καιρού απο Παρασκευή και έπειτα. 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφελώδης καιρός απο την ΤΡΙΤΗ έως και την ΠΕΜΠΤΗ. Τοπικές μπόρες ή και καταιγίδα θα σημειωθούν μέσα στην ΤΕΤΑΡΤΗ κυρίως αλλά και την Πέμπτη. Η ηλιοφάνεια επιστρέφει και εδώ απο Πέμπτη μεν αλλά ο άστατος καιρός ( μπόρες/καταιγίδες αργά το μεσημέρι) θα συνεχιστεί μέχρι και το Σάββατο. Η θερμοκρασία σε πτώση.

gr_morfo_poleis