Ασιόδοξα είναι τα νέα μετά απο πολλούς μήνες, για το σύνολο των ανατολικών ηπειρωτικών, του Αιγαίου αλλά και της Κρήτης, για αξιόλογες, ουσιαστικές βροχές το 2ήμερο Πέμπτης-Παρασκευής.  Σύμφωνα και με τα νεότερα στοιχεία, απο την νύχτα της Τετάρτης-ξημερώματα Πέμπτης, ο καιρός απο το ύψος της νότιας Χαλκιδικής και νοτιότερα θα καταστεί πολύ άστατος με μπόρες/καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές σε περιοχές που < βλέπουν> Αιγαίο. Στις περιοχές αυτές, συμπεριλαμβάνεται και η Αττική, η οποία κυρίως μέσα στην Πέμπτη, θα έχει άκρως φθινοπωρινό σκηνικό με συννεφιές και τοπικές βροχές αξιόλογου μάλιστα χαρακτήρα κυρίως στα ανατολικά-βόρεια του νομού, τον γνωστό δηλαδή καιρό βορείου ρεύματος. 

Μεγάλα ύψη βροχής θα δεχθεί και το σύνολο της βόρειας Κρήτης, μέσα στην Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή, εδώ μάλιστα ενδεχομένως τα φαινόμενα να έχουν και έντονο χαρακτήρα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει – απο άποψη έντονων φαινομένων- η Πέμπτη, για τις Σποράδες-ανατολικό Πήλιο-Ευβοια οπου εδώ φαίνεται να δημιουργείται σύγκλιση του βαρδάρη απο τον Θερμαικό με τον ΒΑ άνεμο απο το Αιγαίο, δίνοντας μια ζώνη έντονων βροχοπτώσεων οι οποίες θα επιρεάζουν αυτά τα τμήματα. To ενδεχόμενο να καταγραφούν ύψη βροχής πολύ πάνω απο τον ΜΟ του μήνα, είναι κάτι παραπάνω απο αυξημένο.

Βελτίωση του καιρού απο την Παρασκευή οπου σταδιακά τα φαινόμενα θα αποκτούν αυστηρά ορογραφικό χαρακτήρα για να σταματήσουν τελείως μέσα στο Σάββατο.

[ad name=”InsidePostBanner”]