Οπως γράψαμε και τις προηγούμενες ημέρες, εκμεταλευτείτε το τρέχων ΣΚ το οποίο θα κυλίσει σε όλη την χώρα με καλές καιρικές συνθήκες, χωρίς βροχές. Η καλοκαιρία όμως αυτή δεν θα κρατήσει πολύ, καθώς απο ΔΕΥΤΕΡΑ μας περιμένουν αρκετές έως πολλές βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας. ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ στοιχεία μάλιστα, θέλουν μια αναβάθμιση της κατανομής των αξιόλογων φαινομένων τα οποία θα πιάσουν και τα βόρεια. Αναβάθμιση υπάρχει και στην ένταση-οργάνωση του βαρομετρικού χαμηλού, έτσι θα υπάρξουν κατά τόπους ΕΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΕΣ/ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ, ακόμη όμως δεν έχει προσδιοριστεί η γεωγραφική και χρονική κατανομή τους. Σε ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ πάντως η νέα εβδομάδα θα είναι βροχερή ενώ μάλιστα θα δώσει και ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ στα βουνά μας και τα χιονοδρομικά μας κέντρα. Καλά τα νέα λοιπόν για τους λάτρεις των χειμερινών σπόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τελευταία ημέρα πλήρους ηλιοφάνειας η σημερινή, καθώς απο την ΚΥΡΙΑΚΗ, αραιές συννεφιές και γενικά θαμπάδα, θα καλύψει τον ουρανό της πόλης. Η ΔΕΥΤΕΡΑ θα κυλίσει με παροδική συννεφιά ενώ υπάρχει πιθανότητα μπόρας μεταξύ μεσημεριού-απογεύματος. Απο την ΤΡΙΤΗ και έπειτα, ο καιρός θα καταστεί κατά περιόδους βροχερός με την θερμοκρασία γύρω στους 13-15 βαθμούς. Πτώση θα σημειώσει αυτή προς το τέλος της εβδομάδας. Ανατολικοί ΝΑκοί γενικά άνεμοι γύρω στα 3-5 μποφόρ απο την ΤΡΙΤΗ και μετά.

ΑΤΤΙΚΗ: Πολλές βροχές και στην ΑΤΤΙΚΗ από την ΤΡΙΤΗ μέχρι και την ΠΕΜΠΤΗ , ενώ εδώ θα σημειωθούν και καταιγίδες, πιθανώς μάλιστα ισχυρές. Η τροχιά του χαμηλού έχει δώσει στο παρελθόν ποσότητες νερού ικανές να προκαλέσουν πλημμυρικά επισόδεια στην ευρύτερη περιοχή, αλλά για αυτή την εξέλιξη θα μιλήσουμε την ΔΕΥΤΕΡΑ καθώς ακόμη υπάρχει όπως είπαμε ρευστότητα στην κατανομή των φαινομένων.

Υποχώρηση και βελτίωση της κατάστασης απο την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και έπειτα.