Μονο ιστορική και εξαιρετικής σπανιότητας μπορεί να χαρακτηριστεί το βαρομετρικό σύστημα Μέδουσα που επιρεάζει τα τελευταία 24ωρα όλη την χώρα. Συνθήκες προχωρημένου Φθινοπώρου επικρατούν σήμερα ΔΕΥΤΕΡΑ σε όλα τα κεντρικά και βόρεια τμήματα. Οπως σας είχαμε ενημερώσει πρώτοι μέσα από την σελίδα μας, τα προβλήματα θα ήταν αναποφευκτα και δυστυχώς προέκυψαν πολλά πλημμυρικά επισόδεια, κυρίως στην Χαλκιδική.
ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ: Ηδη την ώρα που διαβάζετε το παρόν άρθρο, η Μέδουσα, βρίσκεται στα…τελικά στάδια της ζωής της, καθώς σβήνει πάνω από το βόρειο Αιγαίο. Οι καταιγίδες που σημειώνονται αυτή την ώρα, κυρίως στα βόρεια και τα κεντρικά, σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά. Μέσα στην ΝΥΧΤΑ ο καιρός θα βελτιωθεί παντού σχεδόν, ενώ η αυριανή μέρα, ΤΡΙΤΗ, θα μας ξαναβάλει σε ρυθμούς καλοκαιρινούς. Μην ξεχνάμε οτι βρισκόμαστε στην καρδιά του Μεσογειακού Θέρους! Ολη η υπόλοιπη εβδομάδα, θα κυλίσει με καταπληκτικό καιρό, ηλιόλουστο, ενώ και η θερμοκρασία θα σημειώσει εντυπωσιακή άνοδο ίσως μάλιστα πλησιάσουμε και τιμές καύσωνα προς την εκπνοή του μήνα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Οι βροχές θα σταματήσουν από το απόγευμα και μετά πρώτα από τα βόρεια και μέχρι την νύχτα και στα πόδια της Χαλκιδικής. Η αυριανή μέρα, θα κυλίσει με πολύ καλό καιρό σε όλη την περιοχή και λίγες μόνο συννεφιές.