Ισχυρή καταιγίδα σημειώθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης στις 6/6/2020 το απόγευμα, όπως βέβαια και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.

Ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες έπληξαν στις 6/6/2020 αρκετές περιοχές τόσο της Θεσσαλίας όσο και της Μακεδονίας. Συνολικά στη χώρα το τελευταίο 24ωρο σημαιώθηκαν πάνω από 4500 ηλεκτρικές εκκενώσεις, οι οποίες σχεδόν ισομοιράστηκαν χωρικά σε δυτική Ελλάδα-Ιόνιο και Θεσσαλία-Μακεδονία. O χάρτης που ακολουθεί είναι από το lightningmaps.org:

 

Μέσα σε διάστημα 4 ωρών σημειώθηκαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης από 14 έως και 20mm βροχής (όπως κατέγραψαν οι σταθμοί του Λευκού Πύργου και της Κηφισιάς αντίστοιχα, με το μεγαλύτερο μέρος αυτής να σημειώνεται μέσα σε λιγότερο από 30 λεπτά. Να σημειώσουμε ότι το μέσο ύψος βροχόπτωσης για το μήνα Ιούνιο στην πόλη είναι κοντά στα 30mm. Η θερμοκρασία δεν μεταβλήθηκε σημαντικά, σημειώνοντας μία πτώση μόλις 3-4°C (από τους 23°C στους 19°C) μέσα σε διάστημα περίπου 2 ωρών.

 

Τόσο η κάμερα του Λευκού Πύργου όσο και ο φακός των ρεπόρτερ του NorthMeteo κατέγραψε όλη τη δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης:

Στο χρονογράφημα του Λευκού Πύργου (το δεύτερο βίντεο) θα παρατηρήσετε στο τέλος πως φερτές ύλες λόγω της ισχυρής βροχής καταλήγουν στον Θερμαϊκό μεταβάλλοντας παράκτια το χρώμα του νεού σε καστανό.