Μεταβολή στο σκηνικό του καιρού αναμένουμε το τελευταίο πενθήμερο του Οκτωβρίου σε αρκετές περιοχές της Μεσογείου αλλά και στη χώρα μας.

 

Μεταβολή αναμένουμε στο σκηνικό του καιρού, ο οποίος το τελευταίο πενθήμερου του Οκτωβρίου φαίνεται να αποκτάει αρκετά φθινοπωρινή χροιά. Έτσι, ο καιρός και στη χώρα μας το εορταστικό τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους βροχερό.

 

Πιο συγκεκριμένα, ένα επίμονο σύστημα χαμηλών πιέσεων φαίνεται να δημιουργείται στον βόρειο Ατλαντικό, το οποίο θα επηρεάζει με αρκετές βροχές την δυτική Ευρώπη. Στον αντίποδα ένα αντικυκλωνικό σύστημα θα διατηρεί υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες απωθώντας κάθε καιρική δραστηριότητα στη βορειοανατολική Ευρώπη. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα κάποιες διαταραχές σχετιζόμενες με το ισχυρό χαμηλό στη δυτική Ευρώπη να καταφέρνουν να περάσουν προς τη Μεσόγειο μέσω της κεντρικής Ευρώπης (με σημαντικές ίσως χιονοπτώσεις στις Άλπεις) φέρνοντας νοτιάδες, υγρό καιρό και βροχές κατά διαστήματα κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα αυτής.

 

Και η χώρα μας θα μπει σε τροχιά άστατου καιρού σταδιακά από την Κυριακή με κάποιες βροχές κατά τόπους, ωστόσο με τα σημερινά στοιχεία δεν αποκλείεται ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου ο καιρός να επιδεινωθεί σημαντικά σε μεγάλο μέρος της κεντροβόρειας κυρίως χώρας με βροχές και θερμοκρασίες κανονικές ή λίγο χαμηλότερες για την εποχή.

 

Για να ενημερώνεστε σχετικά με αυτήν την πιθανή μεταβολή του καιρού μπορείτε να ακολουθείτε το γκρουπ μας στο facebook και στο instagram, αλλά και το κανάλι μας στο youtube.