Βροχές και καταιγίδες θα φέρει η κακοκαιρία «Διδώ» το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, ενώ χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά

 

Μπορείτε να ακολουθείτε το γκρουπ μας στο facebook, αλλά και το κανάλι μας στο youtube όπου αναμένεται συνεχής ενημέρωση με πλούσιο φωτο-βιντεο-ρεπορτάζ.

 

Την Τρίτη 10/12 αναμένονται νεφώσεις με βροχές αρχικά στα δυτικά, και μετά το μεσημέρι μέχρι και τις βραδυνές ώρες στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας, εκτός από την Θράκη.

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα στα δυτικά, καθώς και στην Ανατολική Θεσσαλία, τα δυτικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας και στην Χαλκιδική.

Χιόνια θα σημειωθούν πάνω από τα 1300-1400 μέτρα στη Δυτική Μακεδονία, από τα 1600-1700 στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα, και από τα 1800-2000 στην Κεντρική και Νότια χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 6-7 μποφορ, στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί με την ίδια ένταση και στο Ιόνιο δυτικοί 4-5 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, από 6 έως 14 στα κεντρικά, από 6 έως 13 στα δυτικά, από 7 έως 17 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και από 9 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική θα επικρατούν νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν καταιγίδες μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατούν νεφώσεις βροχές κατά διαστήματα κυρίως πρός τις βραδυνές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς.

 

Την Τετάρτη 11/12 αναμένονται νεφώσεις με βροχές κυρίως στην Κεντρική και Βόρεια χώρα, την Ανατολική Στερεά, τμήματα της Πελοποννήσου και τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στην Θεσσαλία, το Αιγαίο και τα δυτικά και νότια τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Χιόνια θα σημειωθούν πάνω από τα 900-1100 μέτρα στα βόρεια, κατά τόπους και χαμηλότερα στην Δυτική Μακεδονία, πάνω από τα 1400-1500 στα κεντρικά και πάνω από τα 1800 στα ανατολικά και νότια.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν μετά το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 5-6 μποφορ και στο Νότιο Αιγαίο Νότιοι με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, από 5 έως 11 στα κεντρικά, από 6 έως 15 στα δυτικά, από 7 έως 15 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και από 9 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική θα επικρατούν νεφώσεις με παροδικές βροχές κατά τόπους κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατούν νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς.