Έντονη κακοκαιρία αναμένεται στην κεντρική και νότια χώρα κατά κύριο λόγο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα, καθώς και θυελλώδεις ανέμους

 

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφερθεί στην πιθανότητα δημιουργίας Medicane (μεσογειακού κυκλώνα), που θα επηρέαζε κυρίως τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας

 

Μπορείτε να ακολουθείτε το γκρουπ μας στο facebook και στο instagram, αλλά και το κανάλι μας στο youtube όπου αναμένεται συνεχής ενημέρωση με πλούσιο φωτο-βιντεο-ρεπορτάζ.

 

Πέμπτη 17/9/2020

Αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν γρήγορα στα δυτικά και έπειτα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κατά τόπους.

  • Τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται στα νησιά του Ιονίου και κυρίως στην Κεφαλλονιά, την Ιθάκη και την Ζάκυνθο.

 

  • Τις απογευματινές ώρες και μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά κατά τόπους, καθώς και στην Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ στα ανατολικά και από νότιες διευθύνσεις 7-8 και τοπικά 9-10 μποφορ στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως ως 32 στα κεντρικά και βόρεια, από 18 έως 32 στα δυτικά και νότια, από 19 έως 29 στα ανατολικά ηπειρωτικά, και από 23 έως 31 στα νησιά του Αιγαίου.

 

  • Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς.
  • Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια  τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς.

 

Παρασκευή 18/9/2020

Αναμένεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες στην Στερεά, τη νότια και ανατολική Θεσσαλία, το νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την δυτική Κρήτη.

  • Ιδιαίτερα έντονα θα είναι τα φαινόμενα στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την Στερεά.

 

  • Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στο Ιόνιο και την δυτική Πελοπόννησο στο πρώτο μισό της ημέρας, ενώ στο δεύτερο μισό θα επηρεαστούν και η ανατολική Πελοπόννησος και η Στερεά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4-5 και τοπικά 6 μποφορ στα ανατολικά, από νότιες διευθύνσεις 8-9 και τοπικά 10 μποφορ στο νότιο Ιόνιο, στρεφόμενοι αργότερα από τα βόρεια σε βόρειους, εξασθενώντας ελαφρώς τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως ως 32 στα κεντρικά και βόρεια, από 18 έως 31 στα δυτικά και νότια, από 18 έως 28 στα ανατολικά ηπειρωτικά, και από 23 έως 30 στα νησιά του Αιγαίου.

  • Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές οι οποίες μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς.
  • Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Τις βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς.

 

Θα ακολουθήσουν νεότερες πληροφορίες για την εξέλιξη της κακοκαιρίας και το Σαββατοκύριακο.