Αξιόλογη κακοκαιρία με έντονες βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής τα βορειοδυτικά και σταδιακά μέσα στο Σάββατο και άλλα τμήματα της χώρας

Μπορείτε να ακολουθείτε το γκρουπ μας στο facebook και στο instagram, αλλά και το κανάλι μας στο youtube όπου αναμένεται συνεχής ενημέρωση με πλούσιο φωτο-βιντεο-ρεπορτάζ.

 

Παρασκευή 25/9/2020 (Βραδινές ώρες)

Τις βραδινές ώρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν από τα δυτικά και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4-5 μποφορ στα πελάγη, και στο Ιόνιο 5-6 μποφορ από τις βραδινές ώρες.

 

Σάββατο 26/9/2020

  • Αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες στην Ήπειρο, την Δυτική Μακεδονία, την Δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες.
  • Πρός τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Θεσσαλία, την Μακεδονία, την Θράκη, και κατά τόπους στην Ανατολική Στερεά.
  • Μέχρι τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενούν σταδιακά και θα περιοριστούν στην Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο και στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5-6 και τοπικά 7-8 μποφορ στα πελάγη, στρεφόμενοι από το απόγευμα και απο τα δυτικά σε δυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως ως 27 στα κεντρικά και βόρεια, από 17 έως 25 στα δυτικά, από 17 έως 30 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, και από 21 έως 28 στα νησιά του Αιγαίου.

  • Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν το απόγευμα και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6-7 μποφορ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς.
  • Στην Θεσσαλονίκη αναμενεται ηλιοφάνεια με τοπικες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4-5 μποφορ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς.

Κυριακή 27/9/2020

Στα δυτικά αναμένεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα πελάγη 4-5 μποφορ, ενώ πρός τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε νότιους στο Ιόνιο και θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως ως 27 στα κεντρικά και βόρεια, από 15 έως 24 στα δυτικά, από 16 έως 27 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, και από 21 έως 27 στα νησιά του Αιγαίου.

  • Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς.
  • Στην Θεσσαλονίκη αναμενεται ηλιοφάνεια με τοπικες νεφώσεις οι οποίες αργότερα θα πυκνώσουν πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς.