Σε εξέλιξη ήδη βρίσκεται η κακοκαιρία “Ιανός”, δημιουργώντας ήδη προβλήματα σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας και του Ιονίου

Τις επόμενες ώρες θα υπάρξει κορύφωση των φαινομένων, ενώ από αύριο Σάββατο θα υπάρξει σταδιακή ύφεση

Μπορείτε να ακολουθείτε το γκρουπ μας στο facebook και στο instagram, αλλά και το κανάλι μας στο youtube όπου αναμένεται συνεχής ενημέρωση με πλούσιο φωτο-βιντεο-ρεπορτάζ.

 

Παρασκευή 18/9/2020 (Απογευματινές-βραδινές ώρες)

  • Αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Στερεά και την Πελοπόννησο.
  • Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Στερεά (εκτός από την νοτιοανατολική), το κεντρικό και νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο (με έμφαση τα βορειοδυτικά τμήματα)

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως ως 31 στα κεντρικά και βόρεια, από 18 έως 25 στα δυτικά και νότια, από 18 έως 30 στα ανατολικά ηπειρωτικά, και από 23 έως 29 στα νησιά του Αιγαίου.

  • Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4-5 μποφόρ με εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς.
  • Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Τις βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς.

 

Σάββατο 19/9/2020

  • Αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες στην Στερεά και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο
  • Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στο πρώτο μισό της ημέρας. Μετά το μεσημέρι θα περιοριστούν στην νότια Πελοπόννησο και θα υπάρξει ύφεση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις 6-7 και τοπικά 8 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως ως 28 στα κεντρικά και βόρεια, από 18 έως 29 στα δυτικά, από 18 έως 26 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, και από 23 έως 28 στα νησιά του Αιγαίου.

  • Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά κατά περιόδους στα δυτικά και βόρεια. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5-6 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 25 βαθμούς.
  • Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς.