Όπως έχει ήδη αναφερθεί και σε προηγούμενα άρθρα, οι καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες, συνεχίζονται έως και την Δευτέρα 3/10 και στη νότια χώρα έως και την Τρίτη 4/10. Απο εκεί και έπειτα, το σύνολο των προγνωστικών δεδομένων, θέλουν μια εντυπωσιακή επαναφορά της θερμοκρασίας σε φθινοπωρινά επίπεδα, κυρίως με την μορφή ισχυρών βοριάδων και κάποιες βροχές μόνο στο Αιγάιο κατά κυριο λόγο. Εάν επαληθευτούν τα δεδομένα ως έχουν και δεν μεταβληθεί κάτι, Η θέρμανση θα γίνει απαραίτητη σε μεγάλο μέρος της κεντροβόρειας χώρας, απο την ΤΕΤΑΡΤΗ και έπειτα, με τις ελάχιστες τιμές να πέφτουν κοντά η και κάτω – οριακά- απο το μηδέν σε αρκετά τμήματα κυρίως ημιορεινά.

Εάν οι συνθήκες ευνοήσουν και την μεταφορά υγρασίας, δεν θα πρέπει να αποκλεισθεί και το πρώτο πασπάλισμα των βουνών μας προς τα τέλη όμως της εβδομάδας, οπότε και δείχνει να κορυφώνεται η ψυχρή εισβολή. Στον παρακάτω χάρτη, βλέπουμε την στάθμη των 0 βαθμών κελσίου, να κατεβαίνει στα 800-1200 μέτρα στην Μακεδονία (!) , δυνιτικά δηλαδή η Φλώρινα θα μπορούσε να έβλεπε το πρώτο της πασπαλισματάκι εάν υπήρχε υγρασία/υετός.

168-526GR

Ολα τα παραπάνω σενάρια, θα αναλύονται εκτενέστερα σε καθημερινή βάση μέχρις ώτου τα δεδομένα να σταθεροποιηθούν σε κάποιο σενάριο.