Μην ξεγελιέστε, κυρίως οι βορειοελλαδίτες, απο την σημερινή μέρα, οπου η ψύχρα σε συνδιασμό με τις συννεφιές, δίνουν ένα φθινοπωρινό τόνο στον καιρό. Το σκηνικό αναμένεται να αλλάξει σημαντικά ήδη απο την Τρίτη, με ηλιοφάνεια και σταδιακή, αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας. Τα μακρυμάνικα θα πάρουν οριστική θέση στις ντουλάπες, καθώς η θερμοκρασία – κυρίως απο ΤΕΤΑΡΤΗ και έπειτα, θα φτάσει και τους 29-30 βαθμούς στις πεδινές ηπειρωτικές περιοχές. Εξίσου καλοκαιρινό θα είναι και το Σαββατοκύριακο με ηλιοφάνεια, ασθενείς ανέμους και αισθητή την ζέστη τα μεσημέρια.

Για την ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, η σημερινή συννεφιά θα δώσει σχετικά γρήγορα την θέση της προς το μεσημέρι σε μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 18 βαθμούς. Ο βαρδάρης θα εξασθενήσει προς το απόγευμα. Ολες οι υπόλοιπες μέρες και το Σαββατοκύριακο, θα κυλίσουν καλοκαιρινές, με την θερμοκρασία σε συνεχή άνοδο μέρα με την μέρα. Τα μεσημέρια δηλαδή, θα πρέπει στην πόλη να πιάνουμε και τους 25-27 βαθμούς , με τα παράκτια τμήματα αισθητά ποιο δροσερά, γύρω στους 22-24. Ανοδο θα παρουσιάσουν και οι ελάχιστες, οπου προς το Σαββατοκύριακο κυρίως, δε θα πρέπει να πέφτουν κάτω απο τους 16 στο κέντρο της πόλης.

Παρόμοιες καιρικές συνθήκες και στην ΑΤΤΙΚΗ, οπου ο ήλιος θα συνεχίσει να είναι κυρίαρχος όλες τις υπόλοιπες ημέρες, με την θερμοκρασία σε συνεχή άνοδο. Κορύφωση της ζέστης το Σαββατοκύριακο οπου θα πλησιάσουμε τους 30 βαθμούς στον αστικό ιστό και όχι μόνο.

Σε βάθος χρόνου, δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι τουλάχιστον έως και τις 20 του μήνα.

[ad name=”InsidePostBanner”]