Παρά την αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας – και σταθεροποίησή της σε καθαρά καλοκαιρινές τιμές- , η αστάθεια θα μας απασχολήσει και αυτή την εβδομάδα, μεσα στην ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ, με έμφαση στα ηπειρωτικά τμήματα. Οι συνθήκες δείχνουν και πάλι ευνοικές για εκδήλωση βίαιων καιρικών φαινομένων κυρίως σε περιοχές κατά μήκος της Πίνδου τα μεσημέρια ΤΕΤΑΡΤΗΣ και ΠΕΜΠΤΗΣ. Σε αυτό το διάστημα η πιθανοτητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων θα είναι αυξημένη. Τίποτα από αυτά δεν θα αφορά τα παράκτια τμήματα, παρότι παροδικά αυξημένες συννεφιές κυρίως στα νότια ίσως δώσουν εκεί σύντομες μπόρες. Ο καιρός βελτιώνεται ( ως προς τα φαινόμενα) από την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ενώ φαίνεται και σταδιακή σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας προς το ΣΚ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η λιακάδα θα κυριαρχεί όλη την εβδομάδα, ενώ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή νέα άνοδο κυρίως προς τα τέλη αυτής, οπότε και ενδεχομένως να ξεπεράσουμε τους 31-32 βαθμούς τα μεσημέρια. Οι καταιγίδες θα εμφανιστούν τα μεσημέρια ΤΕΤΑΡΤΗΣ και ΠΕΜΠΤΗΣ αλλά θα αφορούν αυστηρά το εσωτερικό του νομού και τα ορεινότερα τμήματα.

ΑΤΤΙΚΗ: Παροδικές συννεφιές μέσα στην ΤΕΤΑΡΤΗ και ίσως την ΠΕΜΠΤΗ ίσως δώσουν πρόσκαιρες μπόρες με έμφαση στα ορεινότερα τμήματα. Ολα αυτά θα αποτελούν παρελθόν από την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ καθώς η λιακαδα πλέον θα κυριαρχεί ενώ και η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει προς το ΣΚ.