Καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές θα επηρεάσουν τα βόρεια κυρίως της χώρας την Τετάρτη, ενώ παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Τετάρτη: Γενικά αίθριος καιρός σε όλη την χώρα. Μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν στην βόρεια Ελλάδα νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες τις βραδυνές ώρες θα ενταθούν πρόσκαιρα, θα γενικευτούν και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4-5 μποφορ στρεφόμενοι από αργά το βράδυ σε βοριάδες 4-5 και τοπικά 6 μποφορ στα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς στα βόρεια, από 22 έως 41 στα κεντρικά τμήματα, και από 22 έως 39 στα δυτικά, ανατολικά και νότια. Στο Αιγαίο θα κυμανθεί από 23 έως 28 βαθμούς. Στο ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη η μέγιστη θα είναι 4-5 βαθμούς υψηλότερη.

Στην Αττική θα επικρατεί γενικά αίθριος καιρός ενώ τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 38 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατεί ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας το απόγευμα κυρίως στα ορεινά, ενώ πρόσκαιρη καταιγίδα θα σημειωθεί τις βραδυνές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ και από το βράδυ βορειοδυτικοί 5-6 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς.

Πέμπτη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες τις πρωϊνές και μεσημβρινές ώρες στην Χαλκιδική, την Στερεά, την Πελοπόννησο και τις Σποράδες θα είναι τοπικά αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 και τοπικά 6-7 μποφορ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς στα βόρεια, από 19 έως 29 στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα, και από 21 έως 31 στα δυτικά και νότια. Στο Αιγαίο θα κυμανθεί από 23 έως 25 βαθμούς. Στο ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη η μέγιστη θα είναι 4-5 βαθμούς υψηλότερη.

Στην Αττική θα επικρατούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4-5 και τοπικά 6 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατεί ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5 και τοπικά 6 μποφορ με εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς.