Αρκετά έως πολύ βροχερή φαίνεται πως θα είναι η νέα εβδομάδα, αυτή την φορά όχι μόνο στην δυτική, αλλά σε όλη την χώρα, ακόμη και στα νότια, οπου οι βροχές ήταν απούσες το τελευταίο διάστημα. Ας δούμε όμως λιγο ποιο αναλυτικά την εξέλιξη του καιρού την Δευτέρα 7 Μαρτίου.

Η μέρα ξεκινάει σε όλη την χώρα, με ηλιοφάνεια και αραιές συννεφιές κατά περιόδους. Η καιρική δραστηριότητα, μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες, θα εντοπίζεται στο βόρειο Ιόνιο, οπου εδώ αρχικά θα εκδηλώνονται όμβροι/συντομες καταιγίδες. Σχετικά γρήγορα, τα φαινόμενα αυτά θα ενταθούν και αναμένεται ένα πέρασμα ισχυρών καταιγίδων απο το ύψος περίπου της Λευκάδας και βορειότερα σε όλα τα δυτικά, με κίνηση προς την ενδοχωρα. Προς τις πρώτες απογευματινές ώρες, ο καιρός εδώ θα βελτιωθεί, καθώς το ψυχρό μέτωπο θα κινείται αργά ανατολικότερα. Ισχυροι νοτιάδες αρχικά, για να εξασθενήσουν αργότερα. Καθώς λοιπον θα  κινειται ανατολικά η ζώνη αυτή των καταιγίδων, αναμένεται προς τις μεσημεριανές ώρες, να συννεφιάσει στην Μακεδονία, απο δυτικά προς ανατολικά, ενώ μπόρες/καταιγίδες θα εκδηλώνονται αρχικά στην δυτική Μακεδονία. Προς τις απογευματινές ώρες, αυτές θα επιρεάσουν και την κεντρική Μακεδονια, ενώ έως την νύχτα θα έχουν φτάσει και στην ανατολική , αλλά και την δυτική Θράκη. Παράλληλα, ο καιρός θα βελτιώνεται οπως είπαμε, απο δυτικά προς ανατολικά.

Στην υπόλοιπη χώρα, το ψυχρό αυτό μέτωπο θα γίνει αντιληπτο, με την αυξηση των νεφωσεων προς το απογευμα-βραδυ και τις τοπικες διασπαρτες μπορες κυριως στην κεντρική Ελλάδα.

Οι νοτιάδες, θα ενισχυθούν σημαντικά για ένα 10αωρο, τόσο σε στεριά όσο και σε θάλασσα, φτάνοντας τοπικά και τα 8 μποφόρ. Εξασθένησή τους απο τις απογευματινές ώρες.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η μέρα ξεκινάει με λίγες αραιές συννεφιές κατά περιόδους. Προς το μεσημέρι και απο τα δυτικά, πυκνή συννεφιά θα κάνει την εμφάνισή της, δίνοντας αρχικά μπόρες/συντομες καταιγίδες σε Πελλα-Ημαθία.  Μεταξυ απογευματινών και βραδυνών ωρών, το ψυχρό μέτωπο θα περάσει και την Θεσσαλονίκη, έτσι αυτές τις ώρες θα πρέπει να σημειωθεί μπόρα ή και καταιγίδα, με έμφαση στο εσωτερικό του νομού και τα βορειότερα τμήματα της πόλης. Η Χαλκιδική, δεν φαίνεται να επιρεάζεται, παρα μόνο τα βορειότερα τμήματά της.  Την νύχτα, ο καιρός θα βελτιωθεί εκ νέου, με τις μπόρες/καταιγίδες να περιορίζονται στα ανατολικά του νομού ( Σταυρός ) . Κυριο επίσης χαρακτηριστικό του καιρού, θα είναι ο δυνατός νοτιάς, το μεσημέρι-απόγευμα, ο οποίος θα φτάσει και τα 7 μποφόρ, λίγο πριν το πέρασμα του μετώπου, για να σταματήσει τελείως το βράδυ. Η θερμοκρασία, θα φτάσει και τους 17 βαθμούς , ισως και 18 στο κέντρο της πόλης το μεσημέρι.

ΑΤΤΙΚΗ: Κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας, ο δυνατός νοτιάς, ο οποίος θα φτάσει το μεσημέρι και εδώ τα 7 ίσως προσκαιρα και τα 8 μποφόρ. Λίγες αραιές συννεφιές κατά περιόδους, ενώ προς το βράδυ, και ενώ ο αέρας θα κοπάσει, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19-20 βαθμούς το μεσημέρι.

[ad name=”InsidePostBanner”]