Συνθήκες αστάθειας, θα κάνουν την εμφάνισή τους μετά από πολλές ημέρες, στο σύνολο της Μακεδονίας και της Θράκης. Ο κύριος όγκος των αξιολογότερων φαινομένων, θα είναι από το ύψος του εσωτερικού της Θεσσαλονίκης ( Λίμνες) μέχρι και περίπου την Ξάνθη,οπου εδώ, τις μεσημεριανές και κυρίως απογευματινές ώρες, κύτταρα καταιγίδων θα δώσουν ανάσες δροσιάς στους κατοίκους των περιοχών αυτών. Λόγω όμως των υψηλών θερμοκρασιών, θα πρέπει να δωθεί ΠΡΟΣΟΧΗ σε όσους βρίσκονται κυρίως στα παράκτια τμήματα των περιοχών αυτών ( Από το ύψος της ανατολικής Χαλκιδικής-Ασπροβάλτας και ανατολικότερα ). Οι καταιγίδες που θα αναπτυχθούν στο εσωτερικό, θα κινούνται νοτιότερα, έτσι θα επιρεάσουν με την μορφή μπουρινιών, αρκετά παραθαλάσσια τμήματα. Προς το βράδυ, τα όποια φαινόμενα εκδηλωθούν θα σταματήσουν.
Στην κεντρική-δυτική Μακεδονία καθώς και την ορεινή Ηπειρο, η αστάθεια θα είναι περιορισμένη, έτσι οι καταιγίδες θα αφορούν κυρίως τα ορεινά τμήματα των περιοχών αυτών, ενώ στα παράκτια ο καιρός θα παραμείνει ηλιόλουστος και πολύ ζεστός.
Στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ο καιρός παραμένει ηλιόλουστος και πολύ ζεστός, συνθήκες καύσωνα στην ουσία για ακόμη μια μέρα, με τον υδράργυρο να ξεπερνάει τους 36 βαθμούς στο εσωτερικό της πόλης. Αργά το μεσημέρι προς το απόγευμα, λίγες συννεφιές θα πυκνώσουν πρόσκαιρα, με την πιθανότητα εκδήλωσης βροχής ή μπόρας, να είναι μικρή. Στο εσωτερικό του νομού αντίθετα, καταιγίδα θα εκδηλωθεί κυρίως προς τις Λίμνες-Βερτίσκο και ορεινά Χαλκιδικής. Οι άνεμοι παραμένουν ασθενείς μεταβλητοί, θαλάσσια αύρα το μεσημεράκι.