Συνθήκες αστάθειας κάνουν ήδη απο το πρωί την εμφάνισή τους, με διάσπαρτες καταιγίδες πάνω απο τα θαλάσσια τμήματα, κυρίως του Ιονίου και του Βορείου Αιγαίου-Θερμαικού. Προς τις μεσημεριανές-πρώτες απογευματινές ώρες, κι ενώ ο καιρός θα καθαρίζει στα προαναφερθέντα τμήματα, έντονη αστάθεια κατά μήκος του ηπειρωτικού κορμού θα δώσει καταιγίδες ορογραφικού τύπου αρχικά στα ορεινά ενώ κατά τόπους θα επιρεαστούν και πεδινά τμήματα ( χάρτης).

Περιοχές με Πορτοκαλί: Εδώ οι καταιγίδες θα έχουν αξιόλογο χαρακτήρα κατά τόπους ενώ ενδεχομένως να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους, μεγάλα ύψη βροχής και πιθανή χαλαζόπτωση. Εξασθένηση των φαινομένων με την δύση του Ηλίου.

Περιοχές με κίτρινο: Οι καταιγίδες των παραπάνω περιοχών, εξασθενούμενες θα επιρεάσουν τα τμήματα αυτά με σαφώς ασθενέσθερα φαινόμενα χωρίς όμως να αποκλείονται να είναι έντονα σε τοπικό επίπεδο ( κυρίως στην Πελοπόνησο). Και εδώ μετά το απόγευμα ο καιρός θα καθαρίσει.

Πρόσκαιρα θα βρέξει και σε αρκετές περιοχές ηπειρωτικών τμημάτων που δεν καλύπτονται απο χρώμα, με τα φαινόμενα όμως εδώ να είναι άνευ σημασίας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η συννεφιά που κυριαρχεί από το πρωί, θα μας συνοδεύει με ανοίγματα μέχρι και το μεσημέρι περίπου. Πιθανότητα πρόσκαιρης μπόρας ή και καταιγίδας προερχόμενη από τα ΔΒΔ υπάρχει προς το απόγευμα, ενώ ο καιρός θα καθαρίσει το βράδυ και έπειτα.