Ισχύει από: Προμεσημβρινές ώρες ΠΕΜΠΤΗΣ ΕΩΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.

Τα ηπειρωτικά τμήματα ( ορεινή Πελοπόννησος, εσωτερικό Στερεάς , Θεσσαλια, ορεινη Ηπειρο , δυτική και ανατολική Μακεδονία καθώς και Θράκη θα δεχθούν μπόρες και καταιγίδες τις μεσημεριανές – πρώτες απογευματινές ώρες.
Στις περιοχές που τονίζονται με κίτρινο και κόκκινο αντίστοιχα οι καταιγίδες θα έχουν διάρκεια και ένταση, πιθανώς να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις. Αυξημένες οι πιθανότητες για σημαντικές καταιγίδες με μεγάλα ύψη βροχής και στην Θεσσαλία και σε παράκτια τμήματα αυτής το απόγευμα.
Στα θαλάσσια τμήματα που καλύπτονται με τα χρώματα: Εδώ ο καιρός θα επιδεινωθεί από αργά το απόγευμα και κυρίως τις ΒΡΑΔΥΝΕΣ ώρες, οπότε και αναμένονται τοπικές καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές ιδιαίτερα σε Σποράδες-ανατολική Ευβοια. Υποχώρηση των φαινομένων εδώ το πρωί της Παρασκευής.
Στα υπόλοιπα τμήματα που δεν καλύπτονται με χρώματα, η πιθανότητα εκδήλωσης έντονων φαινομένων είναι μικρή έως αμελητέα, αν και θα σημειωθούν κάποιες βροχούλες.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Με λίγη συννεφιά θα ξεκινήσει η μέρα, ενώ ήδη από το πρωί θα φυσάει ένας ζεστός βαρδάρης γύρω στα 3-5 μποφόρ. Προς το μεσημεράκι, καταιγίδες θα αναπτυχθούν στο εσωτερικό του νομού αλλά δεν αναμένεται να επιρεάσουν την πόλη. Η λιακάδα επιστρέφει πάντως από την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και για πολλές ημέρες στην πόλη, καθώς δεν φαίνεται να μας απασχολεί άλλο κύμα βροχών ή αστάθειας τουλάχιστον για το επόμενο 7ήμερο.

ΑΤΤΙΚΗ: Παροδικές συννεφιές με πιθανές τοπικές βροχές, γενικά ο καιρός εδώ θα θυμίζει περισότερο φθινόπωρο παρά το οτι βρισκόμαστε στο πρώτο 10ήμερο του Ιούνη. Προς το απόγευμα, πιθανώς να έχουμε εκδήλωση καταιγίδας στα δυτικά κυρίως τμήματα του νομού. Ο άστατος καιρός με τις όποιες βροχές θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή το πρωί, οπότε και ο καιρός θα βελτιωθεί ουσιαστικά.

* Υπάρχουν ενδείξεις για έλευση ιδιαίτερα θερμών αερίων μαζών προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας στην περιοχή μας, κάτι βέβαια που θα μελετηθεί και σε επόμενα δελτία μας.