Κρύος θα παραμείνει ο καιρός με παγετό το πρωί στα ηπειρωτικά, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις θα απασχολήσουν τον Έβρο και τα ανατολικά ημιορεινά κυρίως

 

Μπορείτε να ακολουθείτε το γκρουπ μας στο facebook, αλλά και το κανάλι μας στο youtube όπου αναμένεται συνεχής ενημέρωση με πλούσιο φωτο-βιντεο-ρεπορτάζ.

 

Την Παρασκευή 7/2 στην Ανατολική Στερεά αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές στα πεδινά της Αττικής και της Εύβοιας και λίγες χιονοπτώσεις πάνω από τα 300 μέτρα.

Γρήγορα μέσα στις πρωινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην Κρήτη θα εκδηλώνονται τοπικές ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια πάνω από τα 800-900 μέτρα. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Τις βραδινές ώρες και πρός τα μεσάνυχτα θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις μέτριας έντασης στην Θράκη και κυρίως στον νομό Έβρου. Λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στην υπόλοιπη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη βόρειοι-βορειοδυτικοί 5-6 μποφορ και στα νοτιότερα 6-7 και τοπικά 8 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 9 στα κεντρικά και βόρεια, από 1 έως 10 στα δυτικά και νότια, από 1 έως 8 στα ανατολικά ηπειρωτικά και από 6 έως 10 στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική θα επικρατούν νεφώσεις με λίγες παροδικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις πάνω από τα 300 μέτρα νωρίς το πρωί στα βόρεια και ανατολικά, ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί γρήγορα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5-6 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 6 βαθμούς.

 

Το Σάββατο 8/2 αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια, τα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο με τοπικές ασθενείς βροχές στην Ανατολική Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά και λίγα χιόνια πάνω από τα 300-400 μέτρα τις μεσημβρινές ώρες.

Τοπικές ασθενείς βροχές αναμένονται και στο Αιγαίο και στην Κρήτη, οπού θα σημειωθούν και λίγα χιόνια πάνω από τα 800-900 μέτρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6-7 και τοπικά 8 μποφορ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 6 στα βόρεια (Στην Θράκη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), από -1 έως 8 στα κεντρικά, από 1 έως 12 στα δυτικά και νότια, από 1 έως 7 στα ανατολικά ηπειρωτικά και από 5 έως 10 στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική θα επικρατούν παροδικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και πρόσκαιρα το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια πάνω από τα 300-400 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5-6 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 5 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 5 βαθμούς.