Με πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα κυλίσει το Σαββατοκύριακο στο σύνολο της βόρειας χώρας. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν τα επίπεδα καύσωνα, δηλαδή πάνω απο 37 βαθμούς κελσίου σε περιοχές μακριά απο τις ακτές. Ενδεικτικά, το εσωτερικό της Ημαθίας, ο κάμπος της κεντρικής Μακεδονίας και όλη η περιοχή των Σερρών, θα φλερτάρουν τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή με τους 39, τοπικά ίσως και 40 βαθμούς τις θερμές ώρες της ημέρας. Καλύτερη θα είναι η κατάσταση στα παράκτια τμήματα, με την θαλάσσια αύρα να μην αφήνει τον υδράργυρο να ξεπεράσει τους 33-34 βαθμούς


. Στην Θεσσαλονίκη, το Σαββατοκύριακο θα κυλίσει καυτό, με την θερμοκρασία να ξεπερνάει και τους 38-39 βαθμούς σε περιοχές μακριά απο τις ακτές. Περιοχές γύρω απο τον Λαγκαδά, θα αγγίξουν μάλιστα και τους 40c. Στα παραθαλάσσια τμήματα, λόγω της θαλάσσιας αύρας που θα φυσάει τα μεσημέρια, ο υδράργυρος θα βρίσκεται γύρω στους 33-34 βαθμούς, αλλά με αυξημένη την σχετική υγρασία. Ημέρα κορύφωσης του καύσωνα θα είναι η Κυριακή. Η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί όλο το παραπάνω διάστημα.

Στην Χαλκιδική, επίσης ηλιόλουστος και ζεστός καιρός με εξασθενημένους ανέμους. Η θερμοκρασία γύρω στους 33-34 βαθμούς τα μεσημέρια τόσο του Σαββάτου όσο και της Κυριακής. Η δυσφορία πάντως θα είναι έντονη, λόγω της αυξημένης υγρασίας κυρίως μέσα στην Κυριακή.

[ad name=”InsidePostBanner”]