Ακόμη μία ξηρικής φύσης πολική εισβολή βρίσκεται ένα 24ωρο μακριά απο την χώρα μας. Κύρια χαρακτηριστικά η ενίσχυση των βοριάδων στα πελάγη και η θεαματική πτώση θερμοκρασίας από βορρά προς νότο και απο την ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.  Δυστυχώς και πάλι αυτή δεν θα συνοδεύεται απο φαινόμενα άξια αναφοράς στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας. Εξαιρεση η δυτική Μακεδονία οπου θα σημειωθούν  χιονοπτώσεις μέσα στα ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ  (  10-15cm κατά Μ.Ο  ) οι οποίες γρήγορα θα σταματήσουν μέσα στην ίδια μέρα.  Ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις ίδιες ώρες αλλά και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  νότιο Αιγαίο, οπου ο καιρός δείχνει να εμμένει εκεί για όλο το επόμενο διάστημα δίνοντας βροχές/χιόνια μέχρι και χαμηλά.  Στην Βόρεια χώρα γενικά παρά την  παροδική  συννεφιά που θα επικρατεί την Παρασκευή, τα φαινόμενα θα είναι άνευ σημασίας και κυρίως ορογραφικά κατά μήκος των συνόρων μας με την Βουλγαρία.  

Ο καιρός βελτιώνεται στα ηπειρωτικά το Σάββατο , ενώ αντίθετα ο καιρός παρουσιάζει υποτροπή στα ανατολικά ηπειρωτικά οπου και πάλι αναμένονται ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ σε Ευβοια-Σποράδες γενικά όλα τα νησιά του κεντρικού Αιγαίου αλλά και μεγάλο μέρος της ΑΤΤΙΚΗΣ. 

Αξίζει να σημειωθεί οτι ειδικά για την ΕΥΒΟΙΑ και τα νησιά του κεντρικού Αιγαίου, οι χιονοστρώσεις  θα έχουν χαρακτηριστικά Ιστορικού χιονιά με αρκετά εκατοστά να στρώνονται μέχρι το κύμα σε αρκετές νησιωτικές και παράκτιες γενικά περιοχές.

Η ΑΤΤΙΚΗ βρίσκεται ξανά αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα χιονοπτώσεων, αλλά αυτή την φορά με ποιοτικά χαρακτηριστικά…2004. Πολικές θερμοκρασίες, οι οποίες θα επιτρέψουν την ακαριαία χιονόστρωση όπου εκδηλωθούν τα φαινόμενα, προκαλόντας προβλήματα στις μετακινήσεις, ειδικά στα προάστια και κυρίως τα ανατολικά του νομού οπου αυτή την φορά θα ευνοηθούν ιδιαίτερα. Στα λευκά θα πρέπει να δούμε περιοχές όμως την Ραφήνα.  

Η Θεσσαλονίκη θα δεχθεί κάποιες μπόρες μέσα στην ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ για να σταματήσουν αυτές γρήγορα προς τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας. Ανευ σημασίας χιονόπτωση ίσως σημειωθεί προς τα ξημερώματα της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, αλλά γενικά δεν αναμένονται φαινόμενα άξια αναφοράς στην περιοχή. Κυριο χαρακτηριστικό το τσουχτερό κρύο ( ακόμη και μέσα στο κέντρο η θερμοκρασία δε θα ξεπερνάει τους 0 με 1 βαθμο το μεσημέρι ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ) ενώ το βράδυ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ εως ΚΥΡΙΑΚΗ ο παγετός θα είναι ισχυρός με τη βοήθεια και της ξαστεριάς. 

Ο βαρδάρης θα ενισχυθεί σημαντικά φτάνοντας και τα 8 μποφόρ απο το βράδυ της ΠΕΜΠΤΗΣ.  

 

**** ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 7ΗΜΕΡΟ****