Αυλαία του πολύ βροχερού διαστήματος των τελευταίων εβδομάδων, θα έχουμε απο αύριο και για αρκετές ημέρες – ίσως μέχρι και αρχές Οκτώβρη- καθώς η βαρομετρική διάταξη πάνω από την Ευρώπη αλλάζει ουσιαστικά. Υψηλές πιέσεις, θα κατακλύσουν όλη την ήπειρο, χαρίζοντας πολύ καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και ασθενείς ανέμους. Οι ζέστες θα επιμείνουν στην Ιβηρική χερσόνησο.

Στην χώρα μας, όλο το παραπάνω σκηνικό θα φέρει καιρό βορείου ρεύματος, δηλαδή ηλιοφάνεια σε όλη την χώρα, με εξαίρεση περιοχές του Αιγαίου οπου θα δέχονται κατά διαστήματα συννεφιές με κάποιες τοπικού χαρακτήρα βροχές συνοδεία ψύχρας.

Κύριο χαρακτηριστικό των επομένων ημερών – εκτός απο την λιακάδα- οι χαμηλές ελάχιστες κυρίως στα ηπειρωτικά και την δυτική Μακεδονία, οπου εδώ ίσως πλησιάσουμε και τους 0 βαθμούς προς τα τέλη της εβδομάδας.

Σε γενικές γραμμές, δεν φαίνονται νέες βροχές για το επόμενο 10ήμερο, αξιόλογης ποσότητας με εξαίρεση όπως είπαμε, περιοχές του νοτίου Αιγαίου-Κρήτη.

Στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ο καιρός  βελτιώνεται ουσιαστικά απο ΤΡΙΤΗ με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί. Τα πρωινά θα θυμίζουν οτι βρισκόμαστε στην αρχή του φθινοπώρου καθώς η ψύχρα θα είναι αισθητή με την θερμοκρασία γύρω στους 16-17 βαθμούς εκείνες τις ώρες στο κέντρο της πόλης, ενώ στα γύρω προάστια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.  Δεν αναμένονται βροχές το επόμενο διάστημα.