Μία -σχεδόν καλοκαιρινή- εβδομάδα ξεκινάει για το σύνολο της χώρας μας, οπου κύρια χαρακτηριστικά της, θα είναι η κυριαρχία των ηλιόλουστων συνθηκών καθώς και των ευχάριστων θερμοκρασιών. Λέγοντας ευχάριστες, εννοούμε οτι τα μεσημέρια, οι μέγιστες δεν θα ξεπερνάνε τους 30 βαθμούς, ενώ τα βράδια και το πρωί, η ψύχρα θα είναι αισθητή στα ηπειρωτικά, και η δροσιά στις μεγαλούπολεις αντίστοιχα. Προς τα τέλη πάντως αυτής, όλα δείχνουν πως θα μας ξαναπασχολήσει μια νέα θερμή εισβολή, άκρως καλοκαιρινής υφής με την θερμοκρασία να ανεβαίνει εκ νέου σε επίπεδα Ιούλη. Το Φθινόπωρο θα αργήσει πολύ ακόμη να φανεί όπως φαίνεται!

Απο βροχές, αυτές ενδεχομένως να σημειωθούν με την μορφή μπόρας μέσα στην ΤΡΙΤΗ και το ΣΑΒΒΑΤΟ στις ηπειρωτικές ( κυρίως) περιοχές. Σε γενικές γραμμές πάντως, δεν φαίνεται να μας επιρεάζει κανένα αξιόλογο υετοφόρο σύστημα σε βάθος χρόνου.

Tοσο στην ΑΤΤΙΚΗ όσο και στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ο καιρός θα κυλίσει πολύ καλός σε γενικές γραμμές, με την θερμοκρασία σε ευχάριστα επίπεδα. Πιθανόν να εκδηλωθούν λίγες μπόρες στα βόρεια της ΑΤΤΙΚΗΣ μέσα στην ΤΡΙΤΗ. Οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες, δείχνουν πάντως να επιστρέφουν και στους 2 νομούς, από την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και έπειτα, με τις μέγιστες να ξεπερνάνε τους 30-33 βαθμούς κατά τόπους.