Δευτέρα 16/4/2018
Νεφώσεις αυξημένες κατά διαστήματα σε όλη τη χώρα με βροχές αρχικά στα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Σταδιακά μέσα στο μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα επηρεάζοντας τη Θεσσαλία και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, όπου δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να είναι και ισχυρά. Αργότερα μέσα στο απόγευμα μπόρες( μικρή πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες) θα εκδηλωθούν και σε ανατολική Μακεδονία, Πελοπόννησο, Στερεά και πιθανόν στα ορεινά της Κρήτης. Πρόσκαιρες βροχές δεν αποκλείονται στις Κυκλάδες, αλλά και σε τμήματα του βορείου Αιγαίο προς το βράδυ. Το βράδυ αναμένεται ύφεση των φαινομένων στα δυτικά και επέκταση των βροχοπτώσεων στν Θράκη ( μέτριας έντασης κατά βάση) .
Άνεμοι: στα δυτικά, το Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ, στα ανατολικά και το υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: στα κεντρικά και βόρεια από 10°C έως 18°C (έως 23°C σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη), στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14°C έως 24°C και στα νοτιότερα θαλάσσια τμήματα από 17°C έως 21°C.

 

Τρίτη 17/4/2018
Η κακοκαιρία θα εκτοπιστεί και θα περιοριστεί σταδιακά στο βορειοανατολικό Αιγαίο, την ανατολική Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με βροχές έως τις προμεσημβρινές ώρες. Γρήγορα όμως θα υπάρξουν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Στην υπόλοιπα χώρα αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, οι οποίες θα αυξηθούν το μεσημέρι και θα σημειωθούν μπόρες/καταιγίδες στα ορεινά/ημιορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλία, της Μακεδονίας και της Θράκης(ιδίως στα βόρεια τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης ). Δεν αποκλείεται ωστόσο σύντομες μπόρες προς το απόγευμα να επηρεάσουν τοπικά και πεδινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ.
Άνεμοι: στο Ιόνιο και τα δυτικά δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3-4 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο 5-6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ σε εξασθένηση μέχρι το μεσημέρι, οπότε και θα επικρατήσει ο μηχανισμό θαλάσσιας αύρας στα παράκτια.
Θερμοκρασία: σε άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά πεδινά τμήματα φτάνοντας τοπικά και τους 24-25°C.

 

Αττική
Αυξημένες νεφώσεις τη Δευτέρα με τοπικές βροχές/σύντομες μπόρες κυρίως σε ορεινές/ημιορεινές περιοχές του νομού προς το μεσημέρι. Προς το βράδυ αναμένονται βροχές/καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού. Τα φαινόμενα σύντομα μετά τα μεσάνυχτα θα σταματήσουν και ο καιρός θα είναι βελτιωμένος μέσα στην Τρίτη.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 2-3 και στα ανατολικότερα του νομού 4 μποφόρ. Την Τρίτη θα στραφούν σε νότιους 2-3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11°C έως 16°C οι ελάχιστες στο νομό, το μεσημέρι θα φτάσει τους 18°C με 22°C (έως 24°C την Τρίτη).

 

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις, οι οποίες μετά το μεσημέρι της Δευτέρας θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, οι οποίες πρόσκαιρα θα ενταθούν αργά το μεσημέρι-απόγευμα. Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί μέχρι το βράδυ σε όλο το νομό. Η Τρίτη θα κυλήσει με λίγες νεφώσεις, οι οποίες ωστόσο στα ορεινά τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και δεν αποκλείονται μπόρες, οι οποίες πρόσκαιρα ίσως επηρεάσουν και πεδινότερα τμήματα στο εσωτερικό του νομού.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς στρεφομένοι μετά το μεσημέρι της Δευτέρας σε βορειοδυτικούς έως 3 μποφόρ. Μέσα στην Τρίτη μεταβλητοί ασθενείς και προς το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις (θαλάσσια αύρα) έως 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10°C έως 12°C οι ελάχιστες στο νομό, το μεσημέρι θα φτάσει τους 20°C με 23°C (ισχύει για τα δυτικότερα τμήματα). Την Τρίτη σε άνοδο κατά 1-2°C.

 

Μπορείτε πάντα να μας ακολουθείτε στην ομάδα μας στο facebook ΕΔΩ και να παρακολουθείτε τις τρέχουσες παρατηρήσεις ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ, ΥΕΤΟΥ και ΡΑΓΔΑΙΟΤΗΤΑΣ ΒΡΟΧΗΣ μέσα από τους χάρτες μας και το δίκτυο ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΑΣ.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.