Μαλακώνουν τα βράδια από εδώ και στο εξής από άποψη κρύου, με τον παγετό να περιορίζεται σημαντικά σε Θεσσαλία και Μακεδονία αλλά και Ηπειρο. Η αιτία, κάποιες συννεφιές που θα σκεπάζουν κατά περιόδους αυτά τα τμήματα απο την ΚΥΡΙΑΚΗ και κατά διαστήματα μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Ποιο συμπαγή θα είναι αυτά τα νέφη σε ανατολική Θεσσαλία και κεντρική Μακεδονία καθώς και στα ανατολικά ηπειρωτικά, καθώς η διάταξη των επομένων ημερών ευνοεί την μεταφορά υγρασίας απο το Αιγαίο προς αυτά τα τμήματα με την μορφή στρωματόμορφων νεφών.  Απο φαινόμενα πάντως δεν αναμένεται τίποτε αξιόλογο, μόνο στην Πελοπόννησο-Κρήτη κάποιες βροχές. 

Στην Θεσσαλονίκη και γενικά την κεντρική Μακεδονία, ο καιρός  μέσα στην νέα εβδομάδα θα κυλίσει χωρίς φαινόμενα, με κύριο χαρακτηριστικό τις συννεφιές και την ψύχρα. Οι ελάχιστες πάντως και λόγω της συννεφιάς θα παρουσιάσουν άνοδο, με τον παγετό να περιορίζεται σημαντικά πλέον. Μικρό το θερμοκρασιακό εύρος μεταξύ ημέρας νύχτας καθώς η συννεφιά θα κρατάει την θερμοκρασία σχετικά σταθερή στο 24ωρο ( γυρω στους 3-6 βαθμούς στο κέντρο της πόλης ελάχιστες-μέγιστες).  

Περεταίρω άνοδος της θερμοκρασίας φαίνεται προς τα τέλη της εβδομάδας με την συννεφιά να δίνει την θέση της σε ηλιοφάνεια. Σε γενικές γραμμές, δεν φαίνεται να μας απασχολεί κάποιο κύμα ψύχους τουλάχιστον για το επόμενο 10ήμερο.